lørdag 5. februar 2011

Påskestemning tidlig i februar

Nå har det vært veldig rolig lenge; Tascha skadet en klo på ene forlabben for ett par uker siden og for at det skulle få gå seg til, har det vært svært lite aktivitet. En skikkelig utfordring for en toller; dobbel dose med to! De siste dagene hadde det imidlertid blitt slutt på haltingen, så i dag pakket vi sekken med kaffe og skiver, fylte lommene med godbiter...og snøsokkene festet på selene for sikkerhets skyld -takk&pris.
For en dag å gå på Vardåsen! Nede i lavlandet så det ut som at vi hadde lett overskyet vær, men se hvordan sola skinte på oss! Og det var riktig så godt å sitte der i sola; stilt og fredelig med påskestemning.

Disse jentene kan kjede seg...fort, og da se at mor&far har en rikholdig matpakke bidrar jo sterkt til behov for å finne på noe....det ble et godbitsøk i snøen!  

Og etter å funnet godbitene og fortært de, så er jo sansene skjerpet....det er fortsatt her elgen bor...jentene sporer opp og graver, finner mye "godbiter" fra elgen...og røtter & greiner i snøen som de jobber fælt med. Vi pakket sammen og begynte å gå videre, men Tascha hadde ikke tenkt å gi seg på den ene rota...vi hørte at hun peip litt til...og så kom hun. Da fikk jeg se at hun blødde fra labben igjen...og da jeg kalte henne inn for å sette på en sokk, så så jeg kloa hang skikkelig på halv tolv...og sa til far at vi nok fikk rive den av...når vi kom hjem. Vel hjemme hentet vi litt tørrfisk for å ha skikkelig "plaster på såret" for "operasjonen". Men lykke; den hadde sluppet taket selv og når jeg ser nærmere på den så ser det ut som at dette hadde skjedd før eller senere....den skulle nok bort for det gror ny ut under akkurat som når ungene mister melketenner.  

Her er den...den ene kloa vi ikke har fått lov til å klippe så mye i det siste. Nå går kanskje det bedre etterhvert også. I allefall; tørrfisken var som alltid populær...og Cherie har voktet litt ekstra på den siste biten som lå igjen på kjøkkenbenken...nå er den også delt og fortært ;-)
I uka som har gått, har jeg tatt med en og en jente på kveldstur i Asker sentrum. Vi har trent på å møte små&store, to- og firbeinte, samtidig som vi har trent litt på lydighet. Det var artig å se hvor ivrige de begge to er på å jobbe: og stort sett overrasket de begge stort! Lot seg ikke distrahere av biler, tog og tobeinte; de firbeinte er fortsatt en utfordring som vi må jobbe med. Det går veldig bra så lenge det bare er en hund sammen med meg og den møtende hunden ikke kommer overraskende på oss. Da fungerer fot-øvelsen med godbit etter å ha passert det som utfordrer oss. Men...vi må nok fortsette.Og jeg tror vi må ta ett par kvelder sammen med retrieverklubben på utstillingstrening sammen med Cherie før Hamar-utstillingen om en måneds tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar