tirsdag 30. juli 2013

Treningsøkt med 2 portiser

Spor selvfølgelig!

Bruno hadde besøk av sin bror Laban som fikk være med oss ut på ei "lita" treningsøkt - den ble ikke så lita når det bar til stykke.
Vi startet med å diskutere hva vi ønsket å trene på; og så kreative og optimistiske som vi er så endte vi på 9 spor totalt. Og det var bare Ylva og meg; 2 portugisiske vannhunder og 2  tollere...og et hav av muligheter! Det heter kanskje å ikke se sin egen begrensning?

Til Bruno la jeg 3  spor; ett med variert underlag med en sprayflaske med vann med litt leverpostei...nmmm. Det andre fortsatte umiddelbart etter...et rent asfaltspor med "biff-roller" dvs små flekker med flytende biffmasse ...i starten litt tettere så med lengre og lengre avstand. Det siste sporet var med kun fotspor...startet på gress og gikk over på asfalt....uten sko.

Laban som aldri har gått spor før, startet jeg med et godbitspor: små frolic-biter med økende avstand over gressplen. Spor nr.2 ble et slepespor : leke med en tennisball i enden; starten på gressplen og inn i skog. Det siste sporet ble et blodspor i skogen.

Ylva la først ett langt spor for Tascha rundt Bondi skole på alle tenkelige flater med 10 pinner og så 2 "blodspor" ala dansk-ligth: kun en tilbakegangsvinkel i hvert; ikke noe blod, bare dra en rådyrklauv etter seg.

Først ut var Laban som taklet alle 3 variantene med glans

...da han kom til blodsporet viste han virkelig talentet sitt:, men leker og klauv i sporslutten var skummelt ;-)

Bruno fikk tøffe oppgaver; det sporet han taklet best var det med "biff":


Sporet med "dekkeskifte" midt i sporet måtte vi bryte...og det slo meg at det var litt for tøffe krav.

Tascha fikk også litt i overkant krav da vi kom til de områdene med "gummi/plast"-underlag - ligger under lekeapparat - mens resten gikk særdeles lett. Kjempegøy med 10 pinner i sporslutten.

Og Cherie til slutt- i mørket for nå var klokka passert 23 og det var torden i lufta - greide vinklene sine ganske greit. Sporene var umerket og jeg som fører visste ikke hvor vinkelen var.

Vel hjemme tar en ny treningsbane form; er jeg ikke heldig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar