søndag 5. august 2012

NM i Blodspor 2012

Så har vi debutert i NM i blodspor. I år var det Nord Vest Dachshundklubb som var arrangør og de gjennomført et prikkfritt arrangement.
Vi kom til Surnadal tidlig fredag hvor vi skulle bo på campingplassen sammen med 3 andre deltagere vi har blitt kjent med på diverse sporprøver.
Lørdag var vi tidlig oppe og kjørte til Rindalsskogen for registrering og kontroll av chip & vaksinasjon. Veldig profesjonelt og effektivt. Totalt var det 10 dommere og omtrent like mange sporleggere. Trekning av dommere på spor var gjort på forhånd, mens alle deltagere trakk spor. Det var 30 ordinære ekvipasjer og 4 reserve - de ordinære fikk gjøre seg ferdig først, derpå fikk reservene gå de sporene som ikke var brukt  (det var ingen klager).
Spormessig var det ypperlige forhold. Det var tåke på natta som lettet noe, men ellers holdt skydekket seg...og regnet kom ikke før ut på natta.

Cherie gikk ut som nr 2 på vår dommer. Terrenget var jo som en drøm - ikke minst for mitt vonde (forslåtte)  kne - og Cherie jobbet  svært godt. Hun var ute og utredet ett par plasser på ferskspor, men gikk kjapt tilbake uten hjelp og gikk resten av sporet uten avvik. Ikke noe tap gjør jo at man ikke får vist tapsarbeid  - men når forholdene var som de var på lørdag, så  vil jeg tro at få eller ingen av hundene egentlig hadde tap. Hun påviste sårleie, aksepterte at jeg satte krav i lina og dermed ble tempoet utmerket også..
Går rett i mål; jeg aner ikke tiden, men jeg tipper den var ca 16-18 minutter.

Det slo meg at i og med alt hadde gått så "lett", så manglet vi det lille ekstra for å kunne havne i finalen. For jeg antok at det gikk veldig bra for de andre ekvipasjene også - det var tross alt "Creme de la creme" av hunder som deltok i denne konkurransen.
Og det stemte - hadde jo et ørlite ønske om at jeg tok feil (tror dere at jeg var den eneste???) - men våre 3  "samboere" (retrievere) kom til finalen sammen med 3 "dachser"! Og tilbakemeldingen fra alle var at det hadde gått bra - kjempespennende ble det! En av dachsene hadde gått av på elgspor, så ble en dach nr 5...og 3. dachs nr 4.
Mona med labradoren Wilma ble nr 3, Gry med labradoren Idun nr 2 og Kristine vant NM med flatten Hjørdis:Det stemte også at det var veldig mange gode resultater totalt; 2 fikk 0. premie, 1 fikk 3.premie, 1 fikk 2.premie, 9 fikk 1.premie og hele 21 fikk 1.premie m/HP!
Cherie fikk 1. premie med HP. Utmerket på alle 6 momentene vi skal evalueres på og som kommentar:
Ett fullkomment arbeid. Svært god samarbeide.
Akkurat det gleder meg å lese, for skal vi lykkes i spor så må vi samarbeide og kunne tolke hverandre... og det følte jeg vi gjorde i dette sporet.
Dommerne hadde laget seg et poengsystem for å greie å skille ut finalistene og visstnok var det svært - svært tett i toppen. Jeg hadde ikke mot til å spørre hvor langt unna vi var...
Premie"bordet"
Uansett var det en strålende dag - til tross for at solen glimret med sitt fravær - hyggelige deltakere og arrangører, en flott ramme og særdeles mange fornøyde deltakere! Skulle bare mangle når det går så bra.
Da ble vi følgebil for vinnerne - med mange flotte premier - og fikk være med å dele champagnen som Kristine vant - det var gromt å være i så celebert selskap - med selveste vinneren av NM i blodspor 2012...og ikke nok med det: sølv og bronsevinner var også der. Dersom vi greier å hanke inn flere HP'er fram mot neste års NM, så er det jo en ny mulighet for oss også ;-)...i mellomtiden skal vi hvile litt på laurbærene. Fokus skal være bruksspor og lydighet i høst.
Sånn har vi det når vi er på ferietur og far ikke er med: vi slår ut "håret"!

Jentene sover godt - gjerne jeg som våkner først ;-)
Det ble en kort natt og lang kjøretur hjem til Asker. Jeg må berømme jentene for roen vi nå har fått under kjøreturene våre....ikke noe masing når vi svinger av eller stopper...ikke "krangling", drikker vann og går lufteturer når vi stopper og går greit inn igjen for å fortsette. Jeg tror det var et godt burvalg.

4 kommentarer:

  1. gratulerer med vel gjennomført NM =)

    SvarSlett
  2. Gratulerer :) du er en inspirasjon til meg og Miko :)

    SvarSlett
  3. Det var gøy å høre; det er en kjempekjekk aktivitet for både fir- og tobeinte. Lykke til; jeg vil gjerne høre hvordan det går med dere:-)

    SvarSlett