fredag 26. februar 2010

Vinterferie 2010

Midt i uke 8:
været skifter veldig. Det har snødd og føyket i mange timer. Til slutt mannet vi oss opp; kledde på oss mange lag og med refleksvest ytterst før vi gikk ut for å se om vi greide å få tak i noe fersk fisk. Og da brøt solen gjennom skylaget! Himmelen var et fantastisk skue...og gjett på om vi ble varm?! Det var tungt å gå de 4 km i dyp snø.


Nok en dag med vekslende vær; nå måtte vi skaffe oss en ny spade etter at den gamle forsvant med Yellow. Og vi kjørte oss fast; heldig med det spade-kjøpet og en hyggelig nabo. Selv om Cherie gjør alt for å skremme bort fremmede menn...hun er veldig skeptisk og sier fra høyt å tydelig...særlig visst de har på noe selvlysende!
Men så våknet vi til blå himmel! Og dagen ble bare vakrere og vakrere.


Vi tok med oss de nye skiene, godbiter, sokker, potesalve og appelsin i sekken og kjørte på Hagskaret for å ta årets topptur: Smørdalskammen. Vi slet oss opp til første toppen, nøt utsikt mot målet og østover mot Henningsvær. Da oppdaget jeg at min kjære turvenn var forvandlet til en snømann med 4 bein, en slapp hale og et ulykkelig blikk. Snøballer store som snøballer på brystet og videre under magen. Vi tinte og lirket sånn at det ikke skulle lugge, spiste litt godbiter innimellom og skrøt masse. Da alt var borte, snudde vi og kjørte ned igjen. Til neste topptur må vi skaffe oss en kondomdress...det er ikke meningen at mors beste venn skal slite slik.
Så vi tok heller en tur på moloen på Ballstadøy istedet i solskinnet. Nydelig. Og artig å se at også Cherie nyter utsikten!

Her bader Skottind og Ballstadøy i praktfull sol-

Og så må vi jo ha med et kaibilde også.
Nå bader øye i fullmåneskinn; kanskje vi får lurt far med oss på fullmånetur inn Kyllingdalen før vi legger oss? Det må jo være en herlig avslutning på en så fin dag??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar