søndag 21. april 2013

Første landslagssamling

Denne helgen har det norske laget til Nordisk Viltspormesterskap 2013 i Danmark vært samlet for trening. Fredag møttes Mona og jeg ved Siggerud for sporlegging til alle 6 ekvipasjene lørdag. Det regnet friskt da vi begynte - men det regnet var egentlig en fordel for det tok snøen som har ligget så alt for lenge i år.
Sporene ble forsøkt lagt i henhold til danske viltsporregler for retrievere som dråpespor. Alle ble ca 600 m i lengde med unntak av ett som var ca 900 m. Og vi la jo inn 2-3 "danske vinkler" i hvert spor for å få testet hundene på dette nye momentet.

Merkingen var relativt sparsom, men vi erfarte at dette var passe. Her er stifinneren foran i løypa med merkebåndene i en kjede om halsen:

 Vi oppdaget at vi skulle få testet hundene på vilt under lørdagens sportrening :-)

 Og i enden lå rådyrklauv:

Lørdag var alle på plass til avtalt sted til avtalt tid. Værgudene var nok en gang med oss; det ble en trivelig dag i skogen...men lite tid til annet enn sporing! Mona var prøveleder og hadde alt klar for sportrekking; og som seg hør&bør: ett forhåndstrukket spor ;-)


Era hadde absolutt fortjent belønningen ved sporslutt
Remus i godt driv
Sporslutt
og belønning :-)
Diskusjon og fotografering underveis
Det tok noen timer å komme gjennom alle sporene. Felles for alle hundene var at de slet i vinklene: alle ville gjerne fortsette stifinnersporet. Sporoppsøk taklet de alle 6 og sårleiene ble nydelig påvist.
 
Basert på erfaringene vi hadde gjort, kom vi fram til at vi skulle legge flere korte færtsko-spor med sporoppsøk og 1 vinkel til neste dag. Dette ble spennende...

Kvelden ble avsluttet hjemme hos Mona med deilig Finnbiffgryte og søt dessert; fint folk har sen middag ;-)

Så var det klart for en ny dag i skogen igjen! Natten hadde vært kald og vi fikk litt tåke på morgenen før sola brøt gjennom og gjorde dagen riktig så trivelig for oss. Denne gangen prøvde vi å fordele sporene slik at hunden ikke fikk sin egen fører som sporlegger / stifinner.

Det var med stor spenning vi så første ekvipasje gå ut; ville hunden greie å søke opp og følge dette merkelige sporet (diskusjonen var livlig dagen før hvordan vi skulle gjøre dette...og vi kom jo fram til at vi ikke var helt etter boka...faktisk ga vi hundene en ekstra utfordring ;-) ). Det gikk ! De fleste sporet sikrere, brukte kortere tid på utredning i vinkelen - selv om vi fortsatt ser at dette må trenes mye på - og de gikk i mål selv uten ekstra blod på klauven og bloddråper underveis - som det skal være.


 
 
 
Remus' spesial-klauv
 
Wilma i mål
 
Sporoppsøk for Era
Hjørdis er klar
 
 
 
 
 På tampen av dagen kom vi på at vi skulle teste rådyrskinn i sporslutten. Cherie var første hund ut:

Jackpot! Lite villig til å bytte den bort med noe annet :-(

Wilma var også begeistret

...og Hjørdis ble litt satt ut av all den ferten ;-)
Det ble noen kilometere i skogen i løpet av disse tre dagene, men det gikk utrolig bra. Mona var en dyktig prøveleder og kunne med god samvittighet levere stafettpinnen videre til "Gjøvik-avdelingen". Til så lenge er vi så heldige at vi kan trene 2 og 2 uten alt for lange kjøreturer: det blir veldig spennende med treningen videre og så får se ved samlingen i sommer - før Nordisk ! - hvordan vi har utviklet oss. 
 

 

 

 

 

 

3 kommentarer:

 1. Imponerende! Lykke til videre i treningen! Jeg vet jo at jentene dine er flinke begge to.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Alle hundene som er med her er flinke, men dette er nytt for oss og....måten å legge spor på i disse landene som er med, er forskjellige og gir oss derfor en utfordring med å finne en god måte å trene inn ulike sportyper inn slik at hundene takler alle alternativene. Det blir spennende.

   Slett
 2. Å vad kul att läsa hur ni tränar!!! Kul att följa er!! MVH Malin keno Iver

  SvarSlett