søndag 26. oktober 2014

Søkstrening på plattform og i rom

Denne uken har vi hatt 2 treningsøkter i kjelleren på 4Poter. Supert tilbud når både kveldsmørket og regnbygene gjør det utrivelig å trene både for 2- og 4-beinte.
 
 
Først var det "Smeller-kamerat-kveld"; vi savnet Birk som vi håper snart blir med igjen, men ellers var det en kjempefin trening på plattform for både Bruno og Cherie. Det ble ikke tatt bilder av Cherie's treningsøkter;- mest fordi føreren hadde mer en nok med å jobbe med hunden :-)
 
For Cherie's del ble det en del trening på grunnleggende adferd på vei inn i rommet, opp på plattform og ned igjen. Selve søket husket hun godt. Og jeg var veldig fornøyd når vi greide å gå ned og inn i kjelleren samt sitte pent foran plattformen til det ble gitt søkskommando. Årsaken til at jeg ønsker å jobbe med det, er at jeg tror konsentrasjonen hos hunden blir bedre når de ikke ligger høyt i stress. Og så skal det sies at hun jobber fint på selve plattformen. Denne kvelden nøyde vi oss med en ID-lukt.
 
Bruno har jobbet mye med det samme, og hatt noen flere plattformsøk. Og jobber så rolig og grundig at jeg godt kan ta noen bilder av ham mens han jobber uten at det går ut over kvaliteten. Første søk var med en ID-lukt, så ble det lagt på forstyrrende ID-lukt. Bruno jobbet nøyaktig og sikkert. 


Bruno venter på klarsignal

Markering

Belønning


Avslutning av søk

Så hadde jeg en fridag og spurte om å få leie lokalet for å trene sammen med Åshild og dere 2 schæfere. Ute regnet og blåste det, så i stedet for tur og lydighetstrening, så ble det plattform og litt romsøk.

Jelp har drevet mye med banesøk - er trent på kreftsøk, men har ikke vært så mye på plattform. Han fikk YL i boksen, med 6 tomme bokser ellers. Fin og sikker markering!

Pause i søket - kontakt og belønning
Jeg ble utfordret til å la Tascha også prøve seg...veldig skeptisk gikk jeg ut i bilen og hentet henne for å gjøre ett første forsøk. Det tok litt tid før hun skjønte at det var ned på boksene hun skulle. Vi unngikk at det ble krafsing eller frustrasjonsbjeffing, så da hun traff boksen med YL ett par repetisjoner, avsluttet vi runde 1. Hun fikk komme inn igjen etter at de andre også hadde prøvd seg, og da gikk det enda bedre. Vi må nok gjenta dette snart igjen - det var liten tvil om at hun likte dette.

Tascha fant ut hvor godbitene kom fra ;-)
 Ino; her var det en med mer søkserfaring. Sikker markering på YL, først uten forstyrrelser og så med.


Cherie fikk så prøve seg på innlæring av systematisk romsøk. Jeg hadde ett kronestykke i krukken. Krukken ble flyttet fram og tilbake i rekken mellom hvert søk, og det var ingen tvil om hvor kronestykket var. Vi må jobbe mer med dette - sørge for at hun går systematisk fram og ikke slurver

 Og som avslutning på en lang dag i kjelleren, tok vi en tur opp i skogen til Myggheim! Perfekt på en fredagsettermiddag med regn i lufta: jentene fikk løpt fra seg:-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar