søndag 12. oktober 2014

NM i blodspor 2014

Årest NM ble arrangert av Aust-Agder Dachshundklubb.
 
Siden dette ikke var så langt fra Kaptein Sabeltann-land, tok vi det som en kombinert familie-ferie. Andrea og William ble med og vi bodde på Nidelv camping. Flott beliggenhet og fint vær - temperaturen hadde roet seg litt, men skogen var fortsatt knusktørr og det ble advart mot skogbrann.

 Vi var så heldige at Åshild og guttene også var på ferie i området, og vi fikk en flott dag i skogen sammen med de mens William og Andrea dro på tokt i Dyreparken. Åshild ville gjerne trene litt hun også - hun og Jelp var påmeldt bruksprøver.
 Selv la jeg 2 spor; ett som skulle få ligge til neste dag og ett som ble gått etter ett par timers liggetid. Sporet som vi gikk samme dag, gikk kjempefint. Pinnene ble plukket og tatt med inn til bilen for opptelling; samtlige på plass!
På kvelden dro vi til Bjørnebo ved Arendal og la 1 blodspor og ett bruksspor til neste dag.
Neste dag gikk Cherie så 3 spor; først i skogen på vei mot Birkeland - 19 t gammelt - og så blodspor og til slutt det siste. Alle gikk ganske bra - mest imponert var vi over det 19 t gamle sporet i knusktørr skog.

 Litt avslapning og kos i Arendal sentrum med William tok vi oss også tid til.
Så var det NM - natten før begynte det å regne! Og i timene før prøvestart åpnet alle himmelens sluser seg. Vi gikk ut som siste ekvipasje for vår dommer - dvs nr 4 - og varmen var tilbake. Cherie var ikke så veldig begeistret for dommeren - det har skjedd oss en gang før, men han var både hyggelig og forståelsesfull. Sporstarten var kjempefin og tempoet videre flott. Fikk noen vinkler og så stopper hun, vi går litt tilbake og frøkna værer opp til høyre - der ser jeg en bratt fjellskrent og tenker mitt. Hun jumper opp og jeg bestemmer meg for å stole på henne og følger med opp. Det viste seg at dette var vinkel med avhopp. Så lenger opp vinkler hun av igjen...og her er det vi til slutt går av sporet og prøven stoppes. Bittert, for hun hadde absolutt muligheten til å komme videre om hun hadde stått løpet ut...ja-ja. En hyggelig dag, god middag, fint Dachshundskilt (som viser hvilket spor hun har fått) og premie i loddtrekningen ble det :-) Det hører med til historien at Cherie var i godt selskap - 20 stk til med smultring på denne prøven.
 Og vi tok oss tid til litt bading og tur i området før vi reiste hjem:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar