søndag 15. juli 2012

Med hund på tur...

Siste Hundesport var viet mye oppmerksomhet med hensyn på å reise med hunder og det jeg tenkte jeg skulle skrive litt om våre erfaringer. Det blir en del turer gjennom året. Når vi reiser nordover tar vi ofte fly, men i sommerferien legges turen med bil. Så har vi hatt en naturlig stopp midtveis hos familie, og med unntak av ferjeturen fra Bodø til Lofoten, har det vært ganske ukomplisert å reise. I år måtte vi planlegge godt i forveien, for nå har vi ikke denne familien vi kan bo hos lenger. Vi fant også ut at vi hadde lyst å prøve kystriksveien fra Nord-Trøndelag og ett stykke oppover. Jeg prøvde meg med å sende mail til potensiell overnattingssted, men det var null respons. Så fant jeg en booking-side og her var det bare å søke etter hotell (eller hytte etc) for områder...og bla seg ned på siden for informasjon vedr kjæledyr. Valget falt på Stav Hotel rett nord for Trondheim og Rica Syv Søstre i Sandnessjøen. 
Ved ankomst Stav Hotel, så fikk vi flere positive overraskelser: ingen ekstra kostnad for hund siden vi er medlem av NKK, og inkludert kveldsbuffet i tillegg til frokost. Tips til kveldstur fikk vi også...og neste år skal far ha med fiskeutstyr...for vi kom opp til det flotte vannet...herlig turterreng var det også.


 Etter en god natts søvn, frokost og morgentur, gikk turen videre nordover. Stilt og rolig i bilen. Små stopp for lufting og vanningspauser...
Så kom vi ut mot kysten og flere stopp for å ta ferje...fint kjørevær og god stemning...vi gikk en tur ut på moloen mens vi ventet på ferja...tenkte at jeg måtte få et bilde av Tascha på 5-årsdagen hennes:
 ..vi har jo ei linselus til ;-)...svært lettkledd om dagen
 se på den flotte sjøen....grønt & krystallklart..
 ..fristelsen ble for stor...og jeg kunne ikke annet en å le. Det ble en god dukkert på begge før vi måtte tilbake i bilen og ombord i ferja. Det er som regel ikke lov å ta med seg hunden inn i salongen på ferja; vi prøver oss ikke en gang. Passer bare på å lufte godt før, sette opp vinduer slik at de får godt med luft...hvertfall når bilen ikke står under  tak. Her på Helgelandskysten er ferjeturene korte og dermed absolutt til å overleve.
Foran oss har vi baksiden av de Syv søstre...hadde vært artig å få gå de en gang...
 Og på Tjøtta ble det bråstopp...heldigvis uten at det gikk galt. Nesten helt nede på veien sto en stor elgflokk med en stor hann i tet...var litt sen å ta fram kamera, fikk bare bakparten med meg da de snudde og løp fra oss.
Dette var en opplevelse...ikke minst når jeg tenker på alle elgsporene vi krysset under siste blodsporprøve.
I  Sandnessjøen fikk vi også et fint rom og ingen ekstra kostnad for hund. Det eneste man skal være oppmerksom på, er at det er lurt å ringe og informere om hunden i tillegg til å legge inn kommentar ved bestillingen på nettet. Det er ikke alltid de leser disse kommentarene.
 Sliten Cherie slapper godt av.
 ..og det gjaldt Tascha også ;-)
 I Bodø bodde vi hos familien...her har jentene kroet seg sammen etter en lang kveldstur.
Så var det siste etappe; ferje fra Bodø til Moskenes. Det er korteste veien, men 3-4 timer i buret i bilen på bildekk alene...jeg tror det er like stor belastning som flyturen på 2-3 timer :-(
På land i Moskenes var Tascha mer enn klar for ferien; det var en del lyd..noe vi ellers ikke hadde hatt på hele turen. Det var godt å "lande" på Ballstad....her var resten av familien på plass allerede...se ei som koser seg med Christian:
..det er jo et spesielt forhold mellom disse :-)
Ellers fikk vi nyheten om at Cherie fikk NM-billett! Det var 42 påmeldte ekvipasjer; alle kvalifiserte og jeg tror det har vært trekning. Så det var hyggelig å være en av de heldige; vi kjenner flere som også skal dit...det er garantert 30 svært gode ekvipasjer som vil konkurrere med.
Nå er det ferie...akkurat nå blåser det godt og med regnbyger...men det gjør ingenting: i morgen skal vi ut på tur! Spørs om vi rekker å fylle "10-på-topp"-kortet...men vi skal gjøre vårt beste!

1 kommentar:

  1. Tenker det er fint å kjøre over omtrent hele Norge. Får se mye vakker natur :) Kos dere på ferie, uten flere uhell! :)

    SvarSlett