lørdag 28. juli 2012

Justadtind

...solskinnsdagen måtte utnyttes. Andrea hadde lyst på en ordentlig "topp-tur"...og mente at det måtte bli noe med "tind" i navnet....Smørdalskammen har ikke samme svung og dermed lite å imponere vennene hjemme med. Dermed ble det Justadtind siden jeg gjerne skulle fylle på "10-på-topp"-kortet...selv om kl var over ni på kvelden og dette kom til å natt-tur.
Vi gikk ut fra Hagskaret kl 21:30...tøff tur foran oss. Det er i tillegg til høydemeter vel 7 km langt til topps...og så er det like langt tilbake. Den er klassifisert som en relativt krevende tur med mye opp og ned...
Bademulighetene er mange på veien...stor lykke!

Kveldssola fulgt oss helt til topps
Det er tøft når vi begynner å kunne se ned på alle toppene vi har vært på tidligere...her Holandsmælen:
 ...det hjelper på motivasjonen å få glimt av målet innimellom:
 Så ser vi ned på Smrdalskammen, Bjørn(Buli)tind, Guratind og Stamsundheia:

...ja, vi går på Tascha-mor!

Mot Eggum
Endelig på toppen! Klokka er 23:20. Det ble stempel, skriving i boka, en sjokoladebit og vann før returen startet.
Andrea nyter de siste solstreif før den "legger seg i sjøen"

Tascha og Cherie på Justadtind, 738 moh, mot Vågakallen og Henningsvær i bakgrunnen
Vi var snar på toppen. Jeg fleipet med Andrea på tur opp at vi rekker kanskje flyet; det var ikke langt unna sannheten. Vi var tilbake i  bua kl 02... Sett i forhold til stipulert tid for Justadtind - 2-3 t en vei -  så var vi effektive: under 2 t opp og 1 1/2 t ned. Jentene er veldig behagelig å ha med på slike turer. Begge fikk beskjed om å gå bak oss når vi gikk på smale stier i bratte heng...og det fungerer så bra. Flinke på innkalling og utholdende! Absolutt gode turkamerater. I tillegg imponerer Andrea som ikke har erfaring med å gå på slike turer; jammen har hun fått med seg noen høydemeter på kort tid. Nå har de reist og vi driver å restituerer oss; 3 topper igjen...og så var det de sporene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar