søndag 29. juli 2012

Veten og 2 blodspor

Dagen begynte med ett blodspor. Jeg la 2 spor i går ettermiddag; ett for å gå ganske tidlig og så ett andre senere på dagen. Begge spor hadde alle vanskelighetsgrader, men var korte. Hensikten var å repetere, gå i annet terreng enn vi vanligvis gjør, teste litt bratt terreng, og trene opphold og sårleie. Og så se hvordan Cherie takler å gå 2 spor på samme dag.
Dagen opprant med strålende sol og blå himmel...og mye vind! Det var uvant varmt for oss - så dette ble veldig bra utfordring. Cherie virket litt overrasket; det var lenge siden sist, men hun gikk i gang med oppgaven; litt stor sirkel ved vinkel med opphold - her var det vind og overvær som slo til ;-) - markerte nydelig sårleie (det har blitt rene julaften) - nesten så det stopper opp: hæhh...skal jeg spore mer?? - men hun kom i gang og gikk veldig spornøye inn til slutt. Stas med klauven, men lite skår i gleden at jeg hadde glemt å ta med ekstra godbit: det må jeg ikke glemme!
Så var det "10 på topp"-tur igjen. Vi kjørte til Torvdalshalsen og gikk opp på Veten. Det er 4.gang jeg går denne "toppen", men første gang i slikt solskinn! Det ble varmt og masse fluer - irriterende for oss begge.
Ja, det er bare å gå på det...

Første turmål: Finnkjerka 392  moh

Her skulle jeg altså opp på steinen for å ta bilde..

..er det ikke nok?

De fluene gjør meg gal! Jeg tar de...grrr

...nei, nå gir jeg opp!

Utsikt østover mens vi går videre til Veten

På Veten 414 moh

Mot Eggum

...og Himmeltindan
Det gikk raskt tilbake; vi hadde jo et rådyr til å redde! Og nå var hun mer enn klar. Gikk så bra; vinkel med avhopp uten problem -avhopp på rett strekke uten å stoppe opp, markere sårleie og går raskere videre enn tidligere på dagen. Så helt på slutten blir det veldig fart og hun går helt i feil retning...men finner ut av det selv, korrigerer, men går for fort...går til klauven med litt småfeil. Etterpå skjønner jeg at det er noe annet som har trigget henne - andre dyr? - og det bare minner meg på at det er viktig at jeg holder igjen og styrer tempoet: da roer hun seg og konsentrerer seg om blodsporet.  Men...positivt at hun takler to spor på samme dag og det med en god tur mellom: BRA!
Som belønning får hun lov til å bade da vi kom tilbake til bua...og hun var ikke sen å be:
..premie? 

Jobbing tenker jeg vi kaller det!

Og tror du hun gav seg? En gang til må jeg ut og hente ....

Flink jente ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar