tirsdag 30. juli 2013

Med ferje til Gjøvik - Andre landslagssamling NVM 2013

Siste helgen i juli skulle det norske retrieverlandslaget NVM 2013 være samlet for andre gang for å trene blodspor for å kunne konkurrere etter danske regler. Denne gangen skulle vi samles i Gjøvik-området og 3 fra laget stilte opp fredag kveld og la spor som skulle gås lørdag. Selv dro jeg ikke før lørdags morgen og stilte bekymringsfritt GPS'en i bilen på oppgitt adresse. Jeg ble dirigert opp E16 over Sollihøgda og tenkte at det er jo helt greit...litt overrasket over at jeg skulle gjennom Hønefoss og så bar det forbi Hvalsmoen og Eggemoen...du verden så fin tur jeg fikk! Plutselig stod vi med fronten i et fergeleie; med litt uro i magen gikk jeg ut av bilen og fant ut at ferjen som lå til kai skulle gå om få minutter...ellers gikk den en gang i timen. Jammen hell i uhell ;-) . Kort tur over Ransfjorden og 58 kr fattigere, men en del km spart, kom vi over på andre siden...og kom fram kun 15 minutter etter avtale...og det GPS'en stod på da jeg begynte kjøreturen.


Vi kom oss raskt ut i skogen for å gå sporene som var lagt fredag...til sent på kveld. Alle fikk færtssko-spor med minimalt med blod - vi har vel aldri brukt så lite blod på så mange - og lange - spor som denne helgen. Det var varmt, litt vind og veldig tørt i terrenget; sånn sett veldig bra med tanke på terrenget og forholdene vi skal konkurrere i. Det var lagt lange spor, vel 800 m, med flere danske tilbakegangsvinkler for 3 av ekvipasjene, mens jeg hadde ønsket 2 korte spor for Cherie og meg; jeg ville ha en blanding av vanlige vinkler og tilbakegangsvinkler med tanke på å se forskjell i reaksjonsmønster hos Cherie. I Danmark "løper jo menneskene foran det skadde hjortedyret" (eller dyret løper etter mennesket som har skadd det ?), og på ett sted mister de kontakten med hverandre...og da er det viktig at hunden skiller på "flokken" og følger det skadde dyret ;-)
Sporleggerne vurderer og diskuterer sporet som nå skal gåes
Belønning ved påvisning av sårleie ;-)

Her var det tørt og varmt!
Godt med litt væske til å fukte slimhinnene
Etter å ha gått sporene, bar det tilbake til base camp for lunsj. Gjennomførte spor ble evaluert og nye spor for neste dag planlagt.
Utstyrt for sporlegging
Passe fottøy for neste dags terreng...vi fryktet vel mest å treffe på huggorm...
Nå hadde 3 av ekvipasjene ønsket seg lange spor; ett med flere danske tilbakegangsvinkler, vanlige vinkler og umerket spor for å teste fører i tillegg til hunden. Den andre ville også gjerne ha langt spor og med flere tilbakeganger, men merket for det var første gang hun gikk på færtsskospor og ville gjerne se på sporingen til hunden ved de ulike momentene. Selv ønsket jeg et "dansk spor" dvs helt etter reglementet og uten merking. De 2 siste ville ha 2 kortere spor med flere vinkler - og gradvis mindre merking.
Det ble noen km og timer i skogen før vi tok kveld og avsluttet med deilig spekemat mens diskusjonen gikk friskt.

Søndag var der tidlig opp og lang luftetur på Cherie før frokost og ny samling ute i skogen.

Det ble en del timer i bilen mens vi ventet på tur; viktig å følge med sola og sørge for god lufting.
Frokost i det fri :-)
Fant jammen en flått på frøkna...hadde heldigvis ikke sittet så lenge.
Sporleggerne er  klare
Evaluering og diskusjon etter vel gjennomført 1000 m spor uten merking
Vellykket sporoppsøk og godt i gang
Belønning etter å ha gjennomført tilbakegangsvinkel
På han igjen!
Og ny belønning:
Hva har vi her??
Nei....du får den ikke...ert-ert
..tulla!...klart du får ;-)
Mye ferskspor i skogen...det så ikke ut til å forstyrre
Til slutt var det vår tur; dansk spor uten annen merking enn boksen inn; gjett på om hjertet banket!

Cherie var veldig klar for å endelig få jobbe
Sporleggeren måtte plutselig bytte batteri på GPS'en
Se ei som gleder seg: endelig!
Så var det "smelleren"
...og vi er i gang
Sporoppsøk


Det filmes og fotograferes
..en rask avklaring mellom sporlegger og stifinner?
Cherie påviser sårleie!
...veldig fornøyd fører :-)
...ikke tid til mer ros...denne frøkna hefter ikke i svingene ;-)
Fant skanken!!
Laget evaluerer sporingen som er gjort
Og her er hele laget :-)...minne for livet!
Dette var en veldig bra treningsøkt; tror alle fikk bekreftet at hundene sporer godt. De spesielle vinklene...er spesielle; vi ser ut til å finne løsninger. Alle har noe å finpusse på, men alt i alt har vi kommet et godt stykke videre. Vi avsluttet etter mer enn 6  sammenhengende timer i skogen og akkurat da de første regndråpene begynte å komme. Neste gang vi samles, er vi i Danmark!

Og turen hjem? Ble ikke ferjetur ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar