onsdag 3. juli 2013

Endelig: Sommerferie...

om ikke annet en liten kort en ;-)
Fredag kom vi oss avgårde
Spesiell løsning i år; en hund i flybur og en i sikkerhetssele
med første stopp i Selbu. Der bodde vi på Selbusjøen Hotell & Gjestegård; noe som vi gjerne gjør igjen. Kjempefin mottakelse, bra for de fir-beinte og nydelige omgivelser. For å komme til Selbu, kjørte vi denne gang via Røros og Tydal....helt ny vei for oss. Nok en flott del av Norge som vi gjerne  utforsker mer. Jentene fikk en god luftetur ned til sjøen - som er enorm! -





 og så la jeg et kort motivasjonspor til Cherie og kom over denne steinen:
Historien er:  Handelsmann Birch på Haverneste var veldig opptatt av hunder og jakt. Steinen er for hunden hans  Hei  som har mange harer og rev på samvittigheten.
Lørdag møtte vi opp på Selbuprøven som ble en kort affære...og vi valgte å fortsette videre til neste stopp: Steinkjer. Vi var på en kort shopping - far har krympet ut av klærne sine og trengte litt nytt. Vi var innom kirkegården og så til gravstedene der og besøkte fars onkel og kusine før vi kjørte til Jæktvollen på Inderøy. Nok en perle!
Ikke alle som har en vei etter seg? Familien kom fra Straumen; en av forfedrene var ferjemann over sundet...

...etter å ha lest boken Hel ved så er man jo blitt litt fascinert...av ved  ;-)


...søndag morgen på vei videre møtte vi disse; de snudde og dro inn i skogen igjen...

Søndag kjørte vi så til Bodø

Passering av Polarsirkelen
og besøkte mors mor og Håkon; her er det god service! De hadde jammen fått en elg fra viltnemda og regner det på presten, så drypper det som sagt på klokkeren: jentene fikk 1/2 lårbein hver med på turen.

Mandag tok vi så ferja fra Bodø til Moskenes; flaks og fikk en av de siste plassene og slapp å vente på neste ferje. Nydelig vær i Bodø, men langt fra flat sjø over fjorden:


Og så lykke over all lykke: Ballstadøy!

Utrolig vær; varmt og godt,

Midnattsol...nesten! Kl er 00:56 og temp +20 C

men hvor lenge var Adam i paradis??
I dag var det skyet over og etterhvert kom regnet, men vi rakk en god tur fra Gjerdstad mot Skarsjyen...hvor vi tok opp i lia og over Gravfjellet hjem. Dette er utmark og ingen dyr på beite, så vi tillot oss litt friløp slik at de fikk løpt av seg noen lopper.



Tror jammen Gravfjellet har lagt på seg 1 m fra i fjor...138 moh står det på den nye boka ;-)
Forsettelse kommer ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar