søndag 12. oktober 2014

Smellerkameratene trener


Så var blodsporsesongen over, og vi kan konsentrere oss om andre ting også - Smeller :-)

 

 
Cherie og jeg har jo gått Spesialsøk-kurs I og II, og tatt ett par privattimer også for å jobbe litt mer med hvordan trene inn gode banesøk. Ylva med Bruno hadde også tenkt tanken, og vi møttes så og si i døren hos Stig Meier Berg. Vi fant hvor nært vi bor og ble enige om å ta kontakt for å trene sammen. Kort tid etterpå - med Laila og Birk på laget - "bestilte vi nye timer" hos Stig og vi ble introdusert for hans tanker om Smeller-sporten. I løpet av de timene lærte vi masse - og fine bilder ble tatt som er blitt med på Smellers web-side....artig å se Cherie dukke opp på facebook i ny og ne når nye Smeller-kurs skal introduseres.
 
Nå var det Bruno som gjerne skulle brifes - Ylva hadde sagt seg villig til å stille på Oslo Pet Show  i Telenor arena for å demonstrere Smeller-sporten. Vi møttes ulike plasser - ute ved en skole hvor vi hadde et overbygg og holde på i så lenge vi hadde lys. Så flyttet vi oss inn i Ylva's garasje og vi har også møttes på lekeplassen ved en barneskole. Tanken vi grep fatt i da vi startet opp var variasjon - og ikke repetere for mange ganger - kunsten er å stoppe på topp sånn at de som innehar dette supre verktøyet stadig er motiverte for å jobbe.  
 

Bruno markerer på plast terrasse-plate i garasjen (betong-gulv)

Oppgave jeg fant på for Cherie - plast markeringslapp på holder for hopp-hinder

Bruno markerer på plast terrassefliser - denne gang stilt opp langs vegg
 Bilder fra lekeplassen på barneskolen - underlaget er plast / gummi?

Bruno søker på terrassefliser

Markering av funn
 Søk på klatrevegg. Gjenstanden er fortsatt en liten bit av en gummileke.
Bruno søker

Markering av funn

Belønning på stedet for funn
 Vi har også trent hjemme i hagen til Laila. Først jobbet vi ute på terrassen hvor det lå en stabel med skifer-heller; her var det mange artige gjemmeplasser og vi gjennomførte søk med 3 gjenstander (biter av et gammelt belte) i samme stabel. Vi brukte også kulestein som gjemmesteder. Så tok vi søk på plast terrasseplater på  tre-terrassen. Ikke noe problem for noen av dem.
Til slutt åpnet Laila huset - og vi hadde romsøk på badet :-) 3 gjenstander ble gjemt - også dette løste de. For Cherie's del, så må vi jobbe med systematikken - hun tar fort overvær og går rett på ;-)

Birk markerer tydelig funn av gjenstand

Bruno markerer også tydelig
 
Bruno's demonstrasjon på Oslo Pet Show gikk utmerket - tror det at vi hadde trent på så ulike ting, gjorde det greit for ham med ny plass, nye underlag og nye søksoppgaver.
 
Så fikk vi gleden av å innvie 4poter's nye Smeller-kjeller; en treningskveld inne i godt lys :-)
 
Laila hadde en ny ide...og nå var jeg veldig spent. Alle hadde med brukte sko hjemmefra - og jeg hadde plukket med meg noen 10-øringer samt biter av en gammel pipeleke.
 
Først gjør vi hunden kjent med lukten den skal søke opp. Man kan velge å ha den i en ren boks som hunden får lukte i - jeg velger å kombinere lukt-treningen med markeringstrening: 
 
1. Cherie frysmarkerer på gummibiten i hånden min


2. Så legges gjenstanden på gulvet og vi trener frysmarkering her også

Gjenstanden gjemmes så - denne gangen i et godt utvalg av inngåtte sko fra ulike personer. 2 gjenstander var gjemt.


3. Cherie markerer funn i en sko4. Markering av funn nr 2Foto: Laila Bruun
De fleste bildene av Cherie er tatt av Laila Bruun.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar