søndag 19. september 2010

Utstillingsresultater - Tascha&Cherie

Begge jentene ble stilt ut på Retrieverklubben avd.Ringerike - Holemoen ved Vikersund 18/9.
Cherie begynner jo å bli dreven i dette gamet; for Tascha var det debut! Og nydelige, forsiktige Tascha overrasket! Ikke bare var det en utmerket oppførsel på utstillingsområdet med mange (!) timers venting, men hun fikk 1.premie dvs rødsløyfe! Målet vårt var jo 2.premie, så dette var overraskende. Andrea stilte henne; og det var første gang for henne også. Vi har trent litt korte økter her i hjemmeområdet siste uke, sånn at de begge skulle bli litt trygge på det som skulle skje i ringen.

Endelig, helt på slutten av en lang dag, var det Toller tispe åpen klasse's tur. De sto så fint i ringen;Tascha med fin oppmerksomhet rettet mot Andrea og viftet glad med halen...lenge!


For denne dommeren var nøye, og tok seg god tid med hver hund! Løpingen gikk fint; så var det oppstilling for dommer..og det var verre. Andrea måtte jobbe med å holde henne oppe...og hele kroppsholdningen til Tascha fortalte at dette ble vel spesielt for henne og de sammen greide ikke å mane fram den fine spiriten de hadde i første oppstilling. Så det var ikke så stor overraskelse at dommer så takket for laget etter løperunde 2. Det var tilsammen 9 som stilte i denne klassen. Resultatet ble altså 1.AK. Dommer: Lena Hagglund, Sverige.

Tascha' kritikk: Meget god type. Hode med gode proporsjoner. Noe lette ører. Noe mjuk overlinje. Gode vinkler fram og bak. Velutviklet kropp. Beveger seg med godt steg. Bra pelskvalitet.

Cherie stilte i Toller tispe juniorklasse og var i ringen før Tascha. Totalt stilte det 7 i denne klassen; også Sofie som vi går på bronsemerkekurs sammen med :-). Cherie står nydelig!
Flink til å holde kontakt med meg i ringen (hadde hun bare vært like flink til det ellers også...), skjelmsk blikk og konstant logrende hale. Løpingen er en liten utfordring, for hun skal "jakte" på den foran.


 Fikk skikkelig strekk i armen etter å ha holdt henne igjen! Men vi kom rundt;og hun gjør ikke mye av at dommer kommer og tar på henne (jeg setter meg på huk ved siden når det pågår, roser masse underveis og er raskt fram med godbit når hun er ferdig).

Så hun er like lykkelig etterpå; "smiler" og logrer! Cherie fikk rødsløyfe hun også; til tross for å være nesten pelsløs! Løperunde 2 gikk bedre; men så var det takk for laget til oss også; uvant! Resultatet ble altså 1.JK.
Cherie's kritikk: Spenstig og allert juniortik med utmerket bevegelser. Feminint hode med fine proposjoner og herlig uttrykk. Harmonisk overlinje. Passende vinkler fram og bak. Kropp for alderen. Ikke i beste pels, men kvaliteten er bra. Velpresentert.

Alle 4 var mega-slitne etterpå! Jentene nærmest bad om å få komme i buret i bilen ;-).

Fotograf var var Andrea.


Nå er Tascha ett steg videre på vårt "big hairy goal": Viltchampionat. Hun er nå påmeldt to utstillinger til; Cherie er også påmeldt denne siste av disse. Vi får se an hvordan pelsen vokser ut. Og hun har jo veldig god tid på seg; hun er jo knappe året og har rukket mye allerede. Dessuten skal hun greie bronsemerket også.....DET blir spennende!

1 kommentar:

  1. gratulerer, skulle vel hatt en bedømelse på Frøya også, men jeg aner ikke åssen sånne utstilinger fåregår, og hu er vel kanskje litt liten.

    SvarSlett