søndag 5. september 2010

Blodig alvor!

...det har gått sport i det! Blodsporarbeidet vårt...
Denne helgen skulle vi bruke til å trene sammen med Østfold-avdelingen av retrieverklubben samt kombinere den med å hilse på Frøya (Chelsea)...og så en Harry-tur da ;-). Opplegget til Østfoldklubben er veldig bra...alle møtes dag 1; de som er nye får en liten innføring i sporarbeid..og de legger sågår et lite spor for de nye. De andre legger ett spor pr hund...og så "bytter man spor"...for de som er trenet på det, får sporet ligge til neste dag. Det flotte med dette, er at du går et spor du ikke kjenner...og du får med deg sporlegger så det blir en prøve for både fører og hund på hvordan det er å gå med dommer under en prøve. Vi dro avgårde, og fikk både møte Frøya og lagt spor til 2 hunder. Det er et kjempefint terreng i Østfold! Og så var det artig å treffe Cherie's søster...selv om de to ikke var "perlevenner". Det er nok glemt familieforholdet...og Cherie har jo tendensen til å skulle "sjefe". Inni mellom gikk det bra; og jeg tror nok om vi møtes litt oftere, så går det seg til. Frøya er nydelig! Flott farge, glad og sosial!
Ikke lett å få tatt bilde av disse aktive damene sammen...og så var det bare mobilen vi hadde som verktøy.
Her er søstrene; Frøya er litt mindre og litt rødere i pelsen enn Cherie...men de er like spretne!..og har temperament begge to!
Frøya fikk også prøvd spor...og hun har nok teken hun også!
Nesten hjemme, etter et vellykket "Harry-raid", så ringer da dommer fra Oslo Dachshundklubb. Han hadde akkurat lagt 2 konkurranse-spor som vi kunne gå søndag! Vi gjør en lang historie kort...så ble det:
I dag har Cherie fått en 1. premie på bevegelig blodsporprøve. Dommers kommentar: en meget god ekvipasje. Meget spornøye, utreder meget godt. Fint tempo!
Tascha fikk en 2.premie i dag; vi fikk trekk for starten. Ellers godkjent for alt untatt tempo...som vi får meget godt på!
Etter prøvene...kjørte vi til Stikkaåsen...og gikk våre egne spor! Har jo ikke råd til å kaste bort rådyrskankene våre....de var så hyggelig i Østfoldklubben at de ga oss en ekstra, så nå har vi flere å trene med. ...ja, og begge "rådyrene" i Østfold ble funnet de også...
Nå blir det pause i sporarbeidet fram mot neste helg...og det er helt sikkert at neste helg er det ikke prøve...for den gikk vi i dag! Deilig å slippe å ha sommerfugler i magen på over en uke!

2 kommentarer:

 1. Ja det var ett heftig gjensyn med søster, men veldig moro og se åssen søster har vokst til.
  Irriterer meg ennå over at minnekortet til fotoapparatet sto igjen hjemme i pc`n.
  Blir nok mere spor på Frøya fremover.

  SvarSlett
 2. Så moro at søstrene har møttes! Er ikke alltid blodsband betyr så mye for desse hundene, nesten omvendt ;)

  Gratulerer nok en gang med 1pr på Cherie og 2pr på tascha!! :D

  SvarSlett