søndag 18. april 2010

Tascha på blodsporkurs

Tascha har vært på blodsporkurs. Kurset var arrangert av Retrieverklubbens Oslo-avdeling og ble hold av Mette Fevang på Nesodden 7., 17. og 18. april 2010.


Først var det teorikveld for føreren (som for Tascha, var mor). Innføring var innspirerende...og mor ble heltent. Alle fikk hjemmelekse; også hunden: bli kjent med lukten av rådyr. Alle 3 hundene hjemme syntes rådyrskanken var spennende; men Tascha vr den eneste som ikke ville bite i den.
Fram til start på kurset, ble denne skanken tatt fram fra fryseren med jevne mellomrom.

Første praktiske kursdag; lørdag, opprant med nydelig vårvær. Litt mye vind som ga ekstra utfordringer. Utrolig nok (!) , så funket dette med å legge og finne spor fra første stund. Tascha som er en veldig utålmodig hund, fikk trent både passitivitet og nese! Nesen funket med en gang; og det med å roe seg ned og vente....dette måtte hun bare lære seg. Vi var litt svett i ørene på lørdag, men søndag gikk det mye bedre.

Avslutning på lørdag, var å legge spor med vinkler, avhopp og sårleie for neste dag (dvs det skulle ligge til søndag før hundene fikk gå det). Mor skal ærlig innrømme at dette var hun skeptisk til...og veldig spent! Og så må vi fortelle hvor sliten vi var, både Tascha og jeg, da dagen var over; det ble meget rolig og tidlig lørdagskveld!

Søndag giret Tascha seg veldig opp når tursekken kom fram og vi gikk i bilen; ingen tvil om at hun hadde forventninger til dagen!

Og - helt fantastisk - hun gikk sporet som en drøm...der mor sviktet, der markerte hun.

Så fikk vi demonstrert et konkurransespor med en godkjent ettersøkshund....wovh! For en fart & presisjon!

Avslutning var å legge nytt spor med avhopp i vinkelen; jeg ble rådet å gjøre det litt vanskeligere så jeg var både mer spar på blodet i tillegg til at jeg ikke brukte skanken...den lå kun i sporslutten som premie. Det gikk det også! Selv om Tascha måtte jobbe mer og bruke god tid....men hun jobber nøye og gir seg ikke!
nn ser Tascha ut når hun går spor...veldig konsentrert! Og hun ble god på å vente...for det var gode pauser mens vi ventet på de andre. I tillegg hadde vi jo pauser hvor vi diskuterte med instruktør.
Turen hjem var helt stille; Tascha sov.
Dette var kjempegøy; fikk råd om å trene jevnlig så nå får vi bestille blod å legge i fryseren.
Neste "mann" ut er Cherie; hun skal på kurs sammen med Christian første helgen i juni.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar