lørdag 15. januar 2011

På sporet av vilt

Nok en fin vinterdag, om ikke sola skinner, vandret vi ute hjemmefra via Korpeåsen / Gullhella og så opp den kjære stien vår på Vardåsen. I dag var vi de første som gikk der; det var ingen spor i snøen. Midt oppei åsen ble Tascha plutselig stående og være..og etterhvert så jeg også noe som beveget seg parallelt med oss; litt skrått, slik at jeg tenkte at vi kom til å møte noen turgåere etterhvert som hadde en annen sti de fulgte. Vi gikk videre...og neste hund som plutselig stoppet opp, satte snuten i været og så forsvant rett ut til høyre i terrenget var Cherie. Hun fikk litt av en utfordring for nå er det litt snø å gå i; Tascha ble urolig så jeg og gikk forsiktigere etter...og fikk henne etterhvert med tilbake til meg. Vi gikk videre; Cherie veldig anpusten, og så kom vi til dette:

Et spor som krysset  stien vår på skrå inn fra høyre som jeg hadde antatt...men dette var ikke to-bente turgåere. Dette var nok noe større fir-beint enn jentene våre ;-)
Hvor ble det av...dette som lukter så godt?
 Så forsvant det videre innover skogen til venstre... Det er dyp snø, men ikke tegn på at buken har tatt nedi...
 Etter at jentene hadde fått undersøkt sporet ...nøye...her var det mye god lukt, fulgte vi vår egen menneske-skapte sti videre innover åsen.
Mye gode lukter...

Cherie funderer litt...

 Og så: kom vi inn på spor igjen! Denne gang der ferden startet...trur vi...for retningen er nedover mot den delen av åsen hvor vi gjorde de første observasjonene.
 Og ganske riktig...ut av stien opp til venstre har Tascha tydeligvis funnet noe spennende:
Solide bevis...relativt ferske...veldig fristende!
 Vi fant flere tegn på at dette var oppholdsstedet; oppsparket snø i lyngen, liggeleier og møkk...så her bor "DET"...
Spennende? Jeg som hadde begynte å leke med tanken om å gå her på kveldstid med hodelykt....tanken er nå parkert! Noen som har sett filmene "Fritt Vilt"?? Uuuahhh

Men...det var artig å observere hvordan jentene oppførte seg...tror ikke det skal bli vanskelig å ta fersksporprøve med de, nei. Har hørt at de blir de mer gira på å spore på overvær, så det blir ikke det første vi gjør når snøen går.Vi må se om vi har noe i blodsporkonkurranser å gjøre først.

Avslutter med ett par solskinnsbilder av jentene, tatt i samme område, men for noen dager siden...da sola skinte ;-)

Resten av turen gikk fint; ikke noe spesielt å melde. Vi prøvde oss som Marco Polo og fulgte - på impuls -en helt annen sti...og det var lurt! Nå har vi flere alternativer til blodsportrening...og en veldig fin turmulighet hjemover istedet for å gå langs veiene. Disse hundene skal være ute i terrenget og naturen...det er der de har det best!

1 kommentar:

  1. Fine bilder av jentene :) dem koser seg nok glugg i hjel når dem kan gå fritt som det der :)

    Ferskpor er kjempespennende. Det har nok ødelagt for mang en blodsporprøve det ;) kanskje like greit dere ikke møtte på sporleggeren ;) Det kunne kanskje blitt et skummelt møte.
    Lykke til i 2011 med jentene, gleder meg til følge dere! :)

    SvarSlett