søndag 1. januar 2012

Nyttårshilsen fra to rødhårete på Ballstad

Godt nytt år alle sammen!

Overgangen til 2012 var ikke god for Tascha og etterhvert også Cherie. Det ble rett og slett for mye da de nærmet seg midnatt. Ballstadværingene må hvertfall ikke klage på dårlig råd, for det gikk ufattelig antall kroner til værs. Etter som årene går, så får mor mer og mer avsmak for denne tradisjonen. Vi - snuppene og jeg - oppfordrer folket til å heller gi kronene til noen som virkelig trenger det, gå ut, møte naboer, venner og familie, tenn lys og reflekter over året som har gått og det som kommer!
Årets siste dag var ellers ganske fin - vi gikk tur her på Ballstad for alle.

Tascha fikk være i ro sammen med Jørgen mens vi andre kjørte til Gjærhaugen og gikk fakkeltog opp Einangen. Det var overraskende mange som stilte på dette arrangementet; en tradisjon som ikke fantes da mor vokste opp i Ramsvika, men som noen tydeligvis har startet og holder ved like. Stor spredning i alder var det også; fra de som lå i barnevogn til de som støttet seg til spark. Cherie gikk så fint; det var noen andre hunder der også som hun gjerne  skulle forlystet seg med ...men hun måtte holde seg pent ved siden av mor hele turen. Det blåste godt så på toppen var det slutt på faklene!
Riktig så godt var det å både være ute en stund og sammen med andre; dele nyttårsønsker før vi dro hjem og sette på middagen. Sen middag ble det, men det var bare greit å ha noe å være opptatt med etter som fyrverkeriet begynte å gå til værs. Vi trakk oss etterhvert tilbake til lofts-stua, lukket dørene til rommene (med vinduer), satte på en film på tv og tok fram en pakke med tørrfisk....godbiter som fikk Tascha til å overse det som skjedde ute; Cherie lot tørrfiks være tørrfisk da det tok helt løst kl 24...stakkars lita. 
 
Men nå er det ro; vi har sovet godt og lenge. Vi skal ut og gå oss en lang tur før vi skal til Leknes i middag...treffe Lady. Det blir kos! Planene for det nye året er ikke lagt ennå. Cherie og jeg skal starte på lydighetskurs hos Camilla (Canis...Camilla er oppdretter til Cherie's mor Aimee) i slutten av januar. Også skal vi - begge snuppene - på et "adferdskurs" arrangert av Canis - første helgen i februar.
Mor skal til Svalbard i overgangen til mars - men da må jentene være hjemme i Asker. Og påsketuren til Ballstad er kjøpt og betalt for lenge siden! Utstillinger blir det lite av; nå er Cherie fryktelig snau ;-) og det tar noen måneder å få på plass pelsen igjen. Spor skal vi garantert jobbe med; og blodsporkonkurranser skal vi gå alle vi får til. Mulig vi skal tenke en i Sverige også....bare noen sparker mor bak, så kommer vi nok oss avgårde...trur vi! Nyt dagen og året så lenge!

1 kommentar:

  1. Godt nyttår :)

    koselige julebilder. Synd nyttårsaften ikke ble helt bra for de firbeinte, albert er den som liker det minst her. skal skrive et blogginnlegg nå om hvordan vi taklet det =) kanskje du får et par tips til neste år. Selvom det å lukke seg inne med tørrfisk og film er smart nok det =)

    Lykke til med kurs fremover! =)

    SvarSlett