tirsdag 27. desember 2011

Jula vårres!

Vi turte ikke starte med Vårres jul for det ville vel vært rent plagiat ;-)
GOD JUL forresten; det rakk vi ikke å si før julen startet. Det har gått i ett. Og det har ikke vært de firbeinte som har er årsaken. Tvertimot tror jeg desember ble en fryktelig kjedelig måned for jentene. Og du verden som de fant på etterhvert! En dag var det kommoden med alle votter og hansker som var endevendt - og saueskinnsvottene til mor flådd (!), neste dag fant vi bare igjen lua etter en nisse som er søkk vekk! Så var det en ulykkelig tovet ull-mus som mistet halen ...og selve musa var redusert en del...effektiv lavkarbo??
Men...SÅ ble det endelig jul! Masse god mat - artig samvær med både to - og firbeinte - gaver
Mens vi venter....hunder hadde ingen adgang til kjøkkenet
...noen hadde fylt lommene med kransekake og fikk maange venner..
Endelig pakke til Tico...og vi andre følger spent med.
Tascha åpner sin pakke
og når kvelden er på hell, så blir vi så salige...

William på besøk 1.juledag
 ...og litt mageondt! Magene er nå primet på pepperkake - så ei skål med pepperkakehjerter merkes ikke lenger.
Og etter det maratonløpet, var det tidlig opp og avgårde til Gardemoen på 2.juledagsmorgen. Mor hadde strevd over en uke med å få "sydd sammen" en julereise til paradiset vårt - litt sent ute med å bestemme seg og da blir det en utfordring å finne plass for 2 hundebur i bagasjen på samme fly...helt fram til Leknes. Vi har nå testet tålmodigheten til Widerøe's salgskontor: den er stor. Godt de ansatte har ståpåvilje og godt humør...det gikk i boks til slutt! Men for ei reiserute! Det endte med Norwegian til   Bodø på formiddagen, en del timer på flyplassen i Bodø og så med Widerøe til Svolvær. Der ble vi hentet av mors kusine og kjørt vel 7 mil til Ballstad. Bagasjen - bagen - manglet, men det viktigste var med: jentene! Og  de oppførte seg eksemplarisk. Ikke en lyd å høre - annet enn da Cherie antakeligvis så meg gå ut fra flyet i Svolvær...og hun sto innelåst i et bur i flyet og kunne ikke komme etter - da kom det et lite ul. Alle timene i Bodø var bare kos, mor strikket og jentene lå i ro: sov og observerte alt etter som livet gikk sin gang på flyplassen.


Vel framme var det rett ut og å se seg om - på plassene sine fra i sommer og så inn for å finne vann- og matskål. Etter en god natts søvn, har det vært småturer ute, avslapning inne...besøk har vi hatt og endelig kom bagen med klær og utstyr. Maten hadde vi heldigvis i håndbagasjen. Og nå har stormen etter Cato og Dagmar kommet til Ballstad. Mor er glad vi kom i går - til tross for 13 timers reise - Tascha er slettes ikke begeistret mens Cherie tar det hele med stoisk ro. Nok et "juletre" er pyntet og jula fortsetter:
I mangel av juletrefot, bruker man en krok i taket: GOD JUL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar