søndag 29. september 2013

..og så kviknet moder'n til ;-)

Etter lang tørke! Det har vært mye jobb og andre uvesentlige ting som har opptatt henne siden vi kom hjem fra Danmark, men nå sies det at det er over og for en liten stund - ! - skal vi ha det gøy igjen! En kveld møtte vi Åshild og Ino på Arnestad skole for en liten treningsøkt. Ino fikk først trene litt på signalføring for rundering - med Åshild og mor. Så fikk Cherie og Ino en kort økt med lydighet inne mellom noen skolebygninger hvor det var litt lys ;-)....først og fremst fokuserer vi på ro, kontakt  og konsentrasjon. Så avsluttet vi med fellesdekk. Veldig fin trening for begge to :-)

I dag ble det litt av hvert: først gikk moder'n ut et spor for Tascha med tynne pinner: 8  ialt på et veldig variert underlag. Flere oppgaver; over steiner, serpentiner, langs kantstein og over trebenker.


Tascha gikk som et "lite uvær", tar sporoppsøk, utreder og løser :-)...bryr seg ikke om forstyrrelser og plukker sin elskede pinner: moder'n må være veldig rask å få de...og det lar seg ikke ikke gjøre med noen dralek på disse...ja, pinnene!
7 av 8!
Cherie fikk en liten treningsøkt på banen; lærbit i 2 av boksene, de andre 4  er tommer. Og det handler om å belønne for riktig adferd og etterhvert få en sikker markering. Vi slet litt i dag :-)
 
Så er det høstferie og naboene bortreiste...vi satte opp en rallylydighetsbane. Litt kjedelige skilt, men bevares: moro! Cherie begynte jo med å frys-markere på skiltene..."var det ikke det jeg skulle?" ;-)
Nei, vi fikk bort det ganske raskt...litt krøll ved "foran-sitt" ..."skulle jeg ikke sjekke ut naboens hekk sa du??". Nei, skulle ikke det...men resten gikk bra! Flere repetisjoner med lek i mellom.
Så var det Tascha: oj-oj, mye innebygd frustrasjon!. Hun trenger ikke bånd...og går fot med snuten på venstre kne! - men med masse lyd, så her handler det om å jobbe raskt, men rolig og behersket, så forsvinner lyden gradvis...helt til far skulle hjelpe til :-( . Etter 3  runder, så avsluttet vi - ingen vits i å stresse opp de naboene som ikke er på høstferie...og far.
Til slutt skulle vi ha en liten lydighetstreningsøkt  med Åshild og hundene dere. Kort ble den ikke, men vellykket. Først får Cherie og Ino trene i hver sin ende av kunstgressbanen, så nærmer vi oss sakte hverandre og avslutter med en fellesdekk. På fellesdekken greide Cherie å konsentrere seg om sin oppgave - flatdekk - da Ino ble urolig, reiste seg og gikk mot Åshild...imponert :-)
Så fikk Cherie en annen øvelse: ligge i ro inne ved kanten (og være rolig) mens Jelp skulle inn på banen og trene budføring. Litt lyd i starten, men det roet seg og hun holdt lenge...veldig fornøyd :-)
Og Jelp - som er godkjent redningshund - var jo rå...helt konge og stå og ta i mot ham, kommandere på plass og så sende ham ut igjen...
 Avslutning med kryp...og litt rygging da vi gikk ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar