tirsdag 3. september 2013

Aktiv og hyggelig helg!

Sist helg var det full hundeaktivitet :-)
Først fikk begge jentene gå hvert sitt blodspor lørdags formiddag - i verste regnværet - i skogen rett ved siden av oss; en liten påminnelse om hva vi skulle gjøre neste dag. Begge jobbet bra; Cherie skal ha ekstra honnør for at hun ikke lot seg forstyrre av en løs hund på stien akkurat da hun skulle starte.Jeg vet jo at Tascha greier det fint, men det er første gang jeg har sett at Cherie greide å koble det ut.

Så fikk vi sms om vi hadde lyst på en tur på Vardåsen - med guttene! Det hadde vi, til tross for regnværet. Og det skal sies at da vi kom oss ut på tur, så var nesten alle skyer borte og Vardåsen badet i sol :-)

...Tascha med ekstra luftige ører ;-)
En stopp på Vinnulstadåsen for å nyte utsikten:


Vi hadde en kjempetur på helt til topps!

Og her er hele gjengen samlet i en bil:
Gode venner og kort vei hjem :-)

Så ble det tidlig kveld for neste dag skulle vi på ordinær blodsporprøve på Løten med Hedmark Dachshundklubb som arrangør. Vi var oppe i otta, kjørte hjemmefra kl 06:30 og kom fram i god tid før oppmøtetiden. Her var det 36 påmeldte ekvipasjer; ett par hadde trukket seg, men jeg tror det var noen reserver som da fikk plass. Dette kunne klubben; det var et veldig smidig - og  hyggelig - arrangement. 6 dommer som dømte 6 ekvipasjer hver...logistikken var upåklagelig, flott terreng, nydelig vær, hyggelig selskap...kunne ikke blitt bedre.

Cherie gikk ut som nr 3 - og gikk som vanlig rolig og fint. Også denne gangen fikk vi en ekstra utredning i en vinkel - som nok dro ned resultatet litt - men hun jobbet seg fint inn og går snorett på sporslutten. Hun markerte sårleie uten at jeg så det...også litt typisk. Hun er så motivert for spor at hun hefter ikke...

Tascha gikk ut som nr 5...og jeg var veldig spent. Hun hadde fått veldig såre bakpoter etter turen dagen før. Hornlaget hadde løsnet på den største tredeputen og det var sårt; så jeg var spent på hva det ville si for jobbingen. Jeg hadde prøvd meg med potesokk, men da ble hun svært handicapet. For sikkerhets skyld tok jeg med sokker i lommen, slik at jeg kunne sette på henne dersom det ble ille. Hun startet behersket - sjeldent behersket kan man si - og jobbet seg sikkert gjennom sporet. Ikke mye hoppe&sprett; jeg så at hun prøvde å avlaste bakpotene...og innimellom lurte jeg på om hun med vilje gikk rundt alle kvisthaugene; hun påviste sårleie og jeg fikk også gjort det. Vi kommer inn mot vei igjen og jeg antar at vi er ved slutten og ber en indre bønn om at hun greier å stå løpet gjennom....det gjorde hun også, bare litt for langt. Hun passerer klauven - jeg så den ikke - og begynner å gi tydelig signal om at vi er i nærheten, men hun greier ikke å påvise eksakt....jeg tar henne litt tilbake og så går hun på den...men der røk HP-en for Tascha. Sukk...det er jo riktig dømt, men så ergerlig ...så tappert som hun jobba...og fint. Det artige var at dommer så sier, at hun hadde gått bak og smilt av Tascha som hadde gått nøyaktig samme serpentiner som henne selv...for hun kunne ikke fordra sånne kvisthauger! Ja, kort fortalt: det ble 2  stk 1.premier:

..og en gang i tiden var dette det store "hårete målet" mitt - snakk om å ha blitt bortskjemt med gode resultater! Cherie fikk utmerket for alt unntatt tapsarbeid hvor hun fikk meget bra. Tascha fikk utmerket på alt!!

Og helt på tampen av dagen, så møttes Åshild og jeg med henholdsvis Ino og Cherie...først en liten felles lydighetsøkt med hverandre som forstyrrelser, så en liten tur sammen og avsluttet med en ny lydighet....en sitter i ro mens den andre passerer....innkalling, lineføring og så felles dekk. Supert og akkurat passe. Gjett på om det var 3 "jenter" som sovnet fort og sov godt???

Og PS...det går bra med potene til Tascha; det gror fint :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar