søndag 18. juli 2010

Det ER rådyr i Lofoten også!

Dette er jo en sensasjon, så ikke finn på å tips pressen om dette, men Tascha & Cherie har sporet opp rådyr på Ballstad i Lofoten.  Nesene fungerte i Lofotterreng også...til tross for mye som kan forstyrre...herlig fiskelukt....hvite pelsdotter (Cherie er veldig nyskjerrig på disse skapningene). Sporet som ble lagt var ca 400 m langr, med avhopp både på rett strekning og i vinkel. Det ble ikke så mange vinkler, men blodet var gammelt og skanken ble kun lagt i sporslutten; så dette var bra.  Bildet øverst er fra i går kveld etter at jeg hadde lagt sporet. Dette er ferskvann...og det var mye bevegelse i vannet.  Så er det bilde av Cherie som var første hund ut; 11 t gammelt spor.
Mens vi ventet på at luktene etter oss skulle gå bort; gikk vi alle 3 på Offersøykammen (436 moh). det var godt og varmt...og hele veien opp søkte særlig Tascha etter skygge. Hun er forøvrig veldig flink til å drikke vann fra drikkeflaske...Cherie er ennå litt skeptisk til det.
Så var det Tascha's tur. Nå var sporet 17 t gammelt..og som dere ser: hun fant fram!Har bestilt fersk forsyning med blod  fra slakteriet...håper de ringer snart. I mellom tiden får vi se om vi kan få "gått flere topper".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar