søndag 20. februar 2011

Dannelsesturer;-)

..eller det vi i hundemiljøet kaller sosialisering. Når mor&far er borte store deler av dagen på jobb, og det gjerne er mørkt når de drar og kommer hjem, så blir det lite sosialt på jentene. På toppen av dele hele, så blir det ikke mye morsomme turer når det meste foregår i bånd. Som hun sa en dame vi møtte med to herre-dachser: man blir jo ikke blid av å gå bånd hele tiden. Og vi ser det jo på jentene;de blir utrygge i møte med andre.
For å rette opp, så bruker vi både lydighetsøvelser (med og uten bånd!), variasjon i turterrenget; gjerne steder hvor vi vet at vi vil møte ulike utfordringer og små korte stubber hvor jeg føler meg trygg på at vi ikke er til bry for hverken folk eller vilt; da får de løpe, hoppe&sprette...kort sagt bruke litt ulike muskelgrupper i kroppene...og så belønner jeg rikelig for god oppførsel.. hvor det er mest fokus på innkalling.
I helgen har vi gått tur "rundt" Sem...dvs vi har ikke vært rundt Semsvann, for der er det skiløyper nå...og er det en heftig hundehets om dagen, så er vel temperaturen særdeles høy vedrørende hund i løypa....der går vi mao ikke. Nei, vi har gått opp mot Jansløkka, videre i retning Sem, over jordene mot Solli

Ved brua over Askerelva..nydelig dag å gå tur.
 og ned til Asker igjen.

På tur ned Kattugledalen...her skinner sola sjeldent! Kanskje derfor den har fått dette navnet?

Utfordringene underveis er andre hunder og turgåere (med og uten staver ;-)), skiløpere (og da ser jeg Tascha blir litt ivirg...hun synes det er morsomt å gå på ski!), litt trafikk og så avslutningen med ganske mye folk i Asker sentrum.
Tascha lurer på om det er noe servering å få.

..men det var dårlig med det ;-)

Vi tok en tur innom kafe og tok en kaffe der...en liten øvelse det også. Ikke så lett å få trent på å ligge i ro med masse forstyrrelser rundt; det lar seg gjøre når kafeen har uteservering. Og det gikk veldig bra.
I Asker sentrum møtte vi også flere som ville hilse på, og det fikk de. Veldig bra opplevelse for både fir- og tobeinte!
I løpet av 2 slike "dannelses"turer har vi møtt mye rart - for jentene. Og de har taklet alt bra; med unntak av en hyggelig dame som hadde en rød pelskåpe og hatt på seg...det ble for skummelt for Cherie...hun mener å ha hørt om en dame som heter Cruella deVil?? Da hjelper det ikke at damen var veldig hyggelig; rød pels...hvor har vi sett det før?
Det beste er likevel å ha kunnet passere mange hunder på tur uten å ha tilløp til noe tull...vi får fortsette dette opplegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar