mandag 13. juni 2011

Innholdsrik pinsehelg

Det har både vært utstilling, blodprøvegivning, badetur og sykkeltur -  i tillegg til den vante hverdagen.
Ja, og så har vi fått Tico på besøk. Han skal bo hos oss i vel en uke; Schanto fikk komme til Nina's familie. Tror begge guttene har godt av det; Tico har jo to jenter her å passe på i tillegg.
Søndag var det utstilling i Vestby for Cherie. Det var en fin dag; og mor var litt i tvil om vi skulle dra...for det er litt lite pels på frøkna om dagen. Men så mannet vi oss opp og dro avgårde; dette var Rasespesialen: kun tollere og 70 stk påmeldt. Det var masse flott å se; særlig gutta har mye å vise fram. Noen av de hadde så mye pels - hørte at en fikk trekk for at det var for mye....vi kunne godt delt ;-)
For da Cherie endelig kom inn i ringen i unghundklassen, så ble utfallet som mor fryktet...dvs en stund var hun redd det kunne bli gul sløyfe, men: det ble Very good og blå sløyfe...for det var altfor lite pels. Det gode var at dommer bemerket at pelskvaliteten var veldig god...og det er inntrykket vi også har. Pelsen kommer flott nå; ser tett og blank ut, men når det mangler både "faner og skjørt" så hjelper ikke det.
Vi lot oss overtale til å gå ned og gi litt blod til toller-forskningen. Det gikk veldig bra...og belønning ble det etterpå: is!

Flink jente med bomullsdott og plaster på høyre labb!
I dag har vi gjort mye...det beises hus og vi har pusset vindu...så utenfra ser det ikke så verst ut nå. Midt på dagen fant mor ut at nå får vi gjøre noe "hunde-morsomt" også: alle 3 ble stappet i bilen og så kjørte vi opp til Jansløkka for å gå tur til Askerelva...det var altfor varmt å skulle gå de kilometerene på asfalt. Og jentene får helt tydelig ferten av vann....da er det vanskelig å gå pent. Endelig ved elva, fikk de komme løs og de var ikke sene om å hoppe ut i: Cherie først! Selv om Askerelva ikke er noen stor elv, så var det veldig god vannføring der i dag. Cherie havnet midt uti og prøvde først å skulle svømme motstrøms...det gikk dårlig. Etterhvert ble hun dratt på skrå nedover og kom seg på land...dermed kom hun opp på veien igjen og i like full fart ned til elva der mor sto - og plopp ut igjen!
...skal jeg redde deg??

Tico ble litt frustrert over dette; han skulle jo ut og redde henne...sånn holdt de på som unger på tivoli.

Tascha tok det mer med ro og koste seg i vannet på sin måte...vasse på trygg grunn, dukke under og blåse bobler.

Tascha undersøker elvebunnen

Så fant vi en pinne å slåss om...
Vel hjemme igjen, kom mor på at hun hadde jo fått montert springer på sykkelen sin...og det hadde vi ikke prøvd før. Først Cherie avgårde....hun er jo skeptisk til sykkelen, men vel i gang gikk det unna. Så var det Tico...han er heller ikke overvettes begeistret for å settes fast i sykkelen (strengt tatt kunne han løpt løs ved siden av), men han også løper veldig bra. Han har ikke så god kondis som jentene, men det er bare å ta det med ro og heller ta små hyppige turer. Så var det Tascha - de andre to sto og hylte da vi dro avgårde! Og med Tascha's stress-bjeffing var det mye lyd. Men når hun bare får "kjørt seg inn", så går stresset ned og da har vi jente som kan løpe:  Joyracing Cassie, hun lever opp til navnet!
Og med vann og kveldsmat tilslutt...ble det veldig rolig i huset! Nå ligger det 3 små "vrak" rundt omkring...det ene med bena i været! Tror at i dag har det vært godt å være hund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar