søndag 5. mai 2013

Danskevinkel...og harde spor

Dette er helgen da mye hundeaktiviteter skjer...og vi kom oss ikke på noe :-(
Det er sesongåpning i sporkonkurranser på Østlandet og kenneltreff og NKK-utstilling i Ålesund; vi skulle gjerne vært med på alt. Som plaster på såret, har vi fått trent litt spor og i kveld skal vi på kveldstur sammen med Ino og Åshild.
I går la Ylva og jeg spor for hverandre; "harde" spor samt et kort blodspor med dansk vinkel for Cherie til i dag.
Tascha fikk er riktig morsomt spor som startet i sand/grus, gikk over på ren asfalt, langs kantsten og  over i grov grus ilagt en morsom oppgave, litt sti i skog og avsluttet med asfalt. Sporet hadde vel ligget 1 time da vi gikk det. Ylva hadde lagt små pinner (ca 2 cm lange, 0,5 cm diameter) denne gangen underveis - og jeg tror ikke hun overså en eneste en - neste gang skal vi prøve "mikro-pinner". Oppgaven ble en tilbakegang - for i enden møtte Ylva en støttemur på 2 m og ingen annen vei ut, så opp støttemur på ca 90cm og videre på asfalt. Akkurat denne tok Tascha fullt ut! Imponert! Og så lenge sporet går på rene harde flater, sporer hun veldig rett og fint...når vi er på underlag med mer forstyrrelse (grøft, skog) kommer serpentinene inn...

Så var det Cherie's spor i dag. Oppgaven var å komme seg gjennom en dansk vinkel uten å følge på stifinners fotspor. Nå var det jeg som var sporlegger - dvs det sporet hun skulle følge, så neste gang har jeg lyst til å bytte på rollene for å kvalitetssikre at det ikke er meg hun følger ;-)
Jeg filmet med mobilen mens vi gikk;- det er ikke den mest stødige filmen, men dere får jo se litt av Cherie's arbeidsmetodikk.
2 kommentarer:

  1. Vilken otrolig spårhund hon är! Men vad är en dansk vinkel? Malin Keno Iver

    SvarSlett
  2. Takk Malin. Den danske vinkelen er ikke så ulik den dere har i deres viltspor i Sverige: stifinner går foran i sporet mens sporlegger følger etter. I denne spesielle vinkelen, stopper sporlegger, snur og går 10-15 meter tilbake uten å blode og vinkler av 90° til høyre eller venstre (her fortsetter blodingen) mens stifinner går i en bue 60-70 meter alene og så møtes de igjen og fortsetter sammen.

    SvarSlett