onsdag 25. desember 2013

Så ble det jul alikevel...

Desember ble strevsom sier moder'n; ikke at vi merket så mye til det. Heller kjedelig vil vel vi si. Sitte hjemme, se de tobeinte fyke rundt og stadig med nye handleposer. Mye hemmelig skal vi tro. Her er litt av det som ble brakt i hus: ny frakk:

Etterhvert begynte vi å ta i bruk gamle teknikker for å få litt respons!
Som da de kom drassende inn med skogen i stua; da morder'n stilte seg opp foran grana lurte vi litt på om vi skulle vente på søkskommandoen. Da intet skjedde; hun rett og slett bare sto der og glodde; ja da tilbød vi den adferden som vi antok var mest nærliggende...vi søkte rundt i granbarene etter tennisballrester:
Så skulle masse julemat INN i kjøleskapet: "nå må noe ut" sa mor. Og da kom trøstepremien fra NVM 2013 ut...og under av alle under: den inneholdt ikke Ymer (dansk melkeprodukt som det viste seg at moder'n ikke var helt sikker på ;-) ), men var stappet til randen med godsaker:
Jammen på tide å få premien sin; 4 mnd på etterskudd:
 
Mens de firbeinte stresset rundt; var det ikke annet å gjøre enn å kuull'n. Ingen som følger med at vi ligger i sofaen likevel: 
 Nei; det var ikke noen tennisballbiter i grana. Ikke kom det noen heller! Hester og lys og harde kuler...som vi ikke får lov å røre:
 Endelig! Nå gikk tempoet ned. Kos med bok og TV....deilig :-)
Og så den store dagen. Etter mye venting, ble det vår tur. En luftetur i regnværet. Traff på en trivelig firbeint herre; Balder tror vi han het, som vi fikk lov å hilse på. Riktig så morsomt var det å få løpe fritt; flørte litt, leke litt. SÅ var det også slutt! Jaja; greit; et julefoto på trappa ved badeland der det var litt rester av hvit og grønn jul:
Nesten hjemme igjen, oppdaget vi en skummel fyr: vil bare si fra at dette må være en gængster! En sånn som bryter seg inn og tar med seg gavene fra barna. Hva ellers hadde han i den svære sekken?? Vi gjorde så godt vi kunne med å jage han bort!

Og nå var det JUL sa modern! Vi ble stuvet inn i bilen med ett lass av pakker og tobeint storebror og storesøster; i tillegg til moder'n og fader'n! Tror dere det var fullt eller?? Bare sier det!
Det var kjekt å komme til gutta på Konnerud da. Det ble litt av et partay!! Først sklei fader'n på isen. Og da vi kom inn, greide moder'n å miste 2 flasker med julebrus i gulvet: jammen ble det BRUS. Men som moder'n pleier å si; aldri så galt at det ikke er godt for noe: nyvaska kjøkkengulv :-) Og så den ribba da! Tror dere det luktet godt??Men herremin; tror dere de deler med oss på gulvet? I stedet fikk vi noen trøste-gnage-bein som vi skulle være opptatt med mens de 2-beinte gasset seg. Nå er det slik at noen spiser fortere enn andre, og da vedkommende (vi er diskre) kommer for å snike til seg restene hos en av de som ikke spiser så fort, så tente jo Cherie på samtlige plugger. Dermed ble det en aldri så liten disput; men det løste seg: det er jo tross alt jul. Litt såret stolthet..gikk fort over. Så skjedde jo det som måtte skje...så mye ribbe som de 2-beinte legger i seg! Stolen knakk for en...ja, igjen er vi distre..ehh diskre!

Og så kveldens høydepunkt: julegaver! Gjett på om vi var spente??! 

 Ett av disse prosjektene som har stjelt modern's oppmerksomhet:
 Endelig; pakke til Tascha og pakke til Cherie:

 Og enda en; den åpnet vi selv for den var ikke vanskelig å skjønne var til oss:


Og da er det som i ei kjent julevise; DET BLE JUL ALIKEVEL :-)
1 kommentar: