søndag 22. august 2010

Tascha på blodsporprøve

I dag har vi debutert på blodsporprøve; Tascha & mor, og det ble ingen dårlig debut!
Vi fikk en 1.premie (men ikke missforstå, vi var ikke blandt de 3 beste hundene). Det var en kjempeoverraskelse; for vi slet i sporet. Så har dommeren også føyd til det at vi hadde et vanskelig terreng. Lettelse var det hvertfall å se at vi fant "rådyret" til slutt, selv om brukte litt vel lang tid.
Prøven, som var en ordinær blodsporprøve, ble arrangert av Retrieverklubben, avd Midt-Hedemark og var på Stange (Brynsåsen). Totalt stilte 26 hunder hvorav 2 tollere. Det var svært lærerikt, og nå har vi - om mulig - fått enda mer blod på tann.
Vi skal så absolutt melde oss på flere; og forsøke å få prøvd både Tascha og Cherie på en bevegelig prøve hver. Nå er føreren litt mere trygg på hva det hele går ut på ;-). Og så skal det føyes til at det ikke ble noe problem med Tascha og utålmodighetsbjeffing; hun var meget tyst og flink på det området i dag. I kritikken vår fikk vi Meget godt på alt unntatt Konsentrasjon og vilje; ikke dårlig med tanke på at jeg ødela litt for Tascha inne i ett tett kratt...da jeg mente at dette bar galt avsted...ingen kunne vel vært så lur at de la spor inne i det villnisset?? Det var nok slik og her forvirret jeg henne. Men dommeren observerte at Tascha i utgangspkt var på rett vei. Og så var dette 2. gang at Tascha har gått så langt spor. Sporleggeren anbefalte at man trente hundene på lange spor...for da forteller "hundens telleverk" den at den skal gå langt for å komme i mål. Morsomt var det; en hyggelig dag sammen med mye hyggelig hundefolk!
Nå skal Tascha få en ukes fri fra sporarbeid. Det har vært mye i det siste; vi er tomme for blod og nå trenger nok Cherie også litt oppmerksomhet. Snart er det kurs-start...og vi får starte oppvarmingen på det mens vi venter på blodet som er bestilt.

5 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye med Tascha sin debut på sporprøve!!:D

  SvarSlett
 2. hvor ferskt er sporet når dere trener?
  og hvordan er det med regnbyger i mellom sporlegging og sporing?

  SvarSlett
 3. I starten er ikke sporet mer enn 1 eller 2 t gammelt. Og så bør du bruke en skank fra ett eller annet vilt som du både introduserer til hunden og som du drar med deg i sporet - hvertfall under innlæring - og som ligger i sporslutten. Og start med spor som er 40-60 m lange og øk gradvis på. Og etter en stund kan dere prøve spor som har ligget over natt. Og regn er faktisk bare en fordel! Tørke er det verste. Retrieverklubben i Oslo setter opp nytt kurs 7, 8 og 9 okt på Nesodden; det kan anbefales. Og om du har lyst, kan du jo møte opp på noe som heter Stikka (ved Fredrikstad?) og er klubbhuset til Østfold-avd nå første helg i sept. Jeg har fått lov til å bli med de og trene der..og da kan jeg jo lære dere litt ut fra det vi kan. Sikkert artig for søstrene og møtes også ;-).

  SvarSlett
 4. hadde vært artig og møte søster igjen, så jeg kommer gjerne til stikkaåsen, nesodden er jo en bir og kjøre, spesielt nå som det er sjøfugljaktstart den 10. og vi har tenkt og dra ut kvelden den 9. for og rigge oss til.
  Dato og kl er du på stikkaåsen da.

  SvarSlett