søndag 12. desember 2010

Tur i førjulstida


Endelig slapp kulda taket, litt. Lørdag og søndag har vi hatt praktfullt vintervær; klart og-3 gr på dagtid.
Da gjaldt det å utnytte muligheten. Ennå er det litt lite snø til å få noen god skitur, så vi var på jakt etter turmuligheter borte fra trafikk og de mest ihuga skifolka. Jammen var det en fordel å ha brukt mye av sommeren til å finne fine steder i skogen for legging av blodspor. For det viser seg at de stedene som har vært bra for blodspor, også er fine turmuligheter nå.

I dag gikk vi hjemmefra via skogen ved Gullhella til Gullhella stasjon, hvor vi tok blåmerket løype opp til venstre. Jentene er jo som Askeladden "jeg fant - jeg fant"...en pinne og en tomflaske: man kan ha mye moro med det!

På turen opp stien, traff vi bekken fra i sommer ;-). den hadde stivnet litt...jeg holdt på å snu da jeg traff den, men så var det noe som sa meg at det må finnes alternativer...og vi kom rundt.
Det var lurt! For det ble en kjempetur....skogen alledeles alene for oss selv. Stien var tråkket opp, men sporene så ikke dagsferske ut. Det er mao også andre som setter pris på en tur utenfor allfarvei også etter at snøen har kommet.
Gjennom skogen skimter vi solnedgangen over Oslo...himmelen farges svakt rosa over Holmenkollen.
Vi fortsatte der noen hadde gått før oss; veldig spent på hvor vi ville komme ut siden det var slutt på blåmerkingen. Vardåsen har jo mye vann som fryser til; så det kunne jo bli en glatt utfordring.
Plutselig ble jeg var et litt spesielt "fenomen".

Stien gikk gjennom små "portaler"...småbusker på hver sin side av stien som var tvinnet i hverandre; se bildet til venstre.
Og det stemte; dette var en merking som ledet ut i den andre blåmerkede stien som starter litt lengre opp gangveien mellom Gullhella stasjon og Vardåsen alpinanlegg. Det var en flott tur; skal bare være litt oppmerksom på siste delen av stien. Der er det bekk igjen som har frosset til og rett etter den er vi i lysløypa. Skal nok gå her mer, og da få jentene kjapt inn etter siste bekken!
Herlig forfriskende var det;
nå kan vi gå løs på juleforberedelsene igjen med god samvittighet ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar