lørdag 7. mai 2011

Ordinær blodsporprøve NRK Østfold 7/5

I dag har vi møtt både stor fugl og en spøkefugl. Førstnevnte vippet ikke Cherie av pinnen, men sistnevnte lurte mor trill rundt!
Vi begynner på begynnelsen: CC Cherie skulle i dag få gå sin første ordinære blodsporprøve. Den gikk av stabelen noen kilometer utenfor Rakkestad og ble arrangert av Retrieverklubben - Østfold. Dessverre var det så mange påmeldte at det ble trekning og Tascha hadde ikke fått plass og ble hjemme.
Oppmøte var kl 8 - så reveljen gikk kl 5 og start på kjøreturen kl 6. Vel framme var det rimelig fullt med biler og folk; Cherie hadde fått katalog nr 4 og trukket spor 19. Vi luftet oss litt før vi kjørte opp til sporet og rigget oss til i skogen. Det ble en stund å vente, så vi fikk god tid til å granske terrenget, se på sporstarten og kjenne vitringen av blod.
..på plass ved spor 19

Oransje merker i skogen som viser sporstart og indikerer retningen

...sporsele og -line er gjort klart...skal ikke på rett før vi begynner

Cherie kjenner vitringen...var klar lenge på å få begynne.

Mor tok frokosten sin ute i skogen og Cherie fikk seg også en liten lur.


...mens mor nyter skogen og den fine dagen
Etterhvert kommer dommer og sporlegger; ikke verst å få Mette som har lært oss dette som sporlegger ...for å være helt ærlig så ble mor litt ekstra nervøs. Ikke ble det bedre av at dommeren åpner med å si at han er landets strengeste...med pokerfjes!
Starten var kjempefint; Cherie gikk rolig og fint. Så kom vi tydeligvis til en vinkel...over en liten bekk. Her begynte vi å rote. Og brukte lang tid på å komme på sporet igjen...dommeren , den luringen holdt igjen sporleggeren sånn at mor ikke fikk de små indikasjonene på at dette er riktig (tipset er å følge med om dommer og sporlegger følger etter). Men så var mor rimelig sikker på at Cherie gir sikre tegn og meldte til dommer at vi går...de kom etter! Så gikk det bra en lang periode, helt til vi gikk på et gammelt sårleie...da var vi i tillegg litt på siden av det egentlige sporet...dette tydet på at vi krysset gammelt spor som forvirret Cherie litt. Vi kom på rett kjøl igjen og fant det ordentlige sårleie. Neste utfordring var et fuglekadaver - stor fugl! -rett over en ny bekk! Men frøkna gikk videre etter å ha sjekket at "dyret var dødt" og rett på sporslutt. Stor jubel...helt til dommer gravalvorlig sier...dette tok for lang tid, så der røk Hp, der røk 1.premie, der røk 2.premie og 3.premie....mor slet litt da, men måtte jo bare være enige i at vi hadde brukt lang tid der vi mistet sporet...men dog...så kommer da flere tips til hvordan få HP...en del på lineføring...egentlig det meste på det. Jeg hadde gitt Cherie for lite rom å jobbe på og jeg kveilet lina opp...som kan være en felle om hunden løper ut..vel,så begynner smilet å komme hos denne gravalvorlige - landets strengeste- dommeren...ja, det ble nok ikke HP,og ikke 1. premie, men...mor ble så glad at hun gjorde noe hun aldri har gjort før..hun kastet seg rundt halsen på dommeren!
Cherie fikk ros og belønning og vi dro ned til jakthytta igjen for å vente på premieutdelingen. Der benket vi oss opp med de andre; en som vi møtte på Tascha's første sporprøve, og Mette da. Cherie fikk trent seg på å være passiv og vente...samt være nær andre hunder uten å skulle borti eller reagere på. Kjempebra øvelse!
Så, etter lang venting - var det premieutdeling; nå var det ikke fullt så trangt lenger. Det var noen 3.premier...og da de begynte med 2. premiene ventet vi spent..men nei; det ble 1.premie!!! Uten HP...for den fikk Mette med hunden Sol! De vant hele konkurransen; nr 2 fikk også HP, men så var det 4 rene 1.premie -hvor vi var en av de.Hurra!
Vinnere og dommere; Mette med Sol i midten....og spøkefuglen nr 2 fra venstre

Dommeren - spøkefuglen med pokerfjes - fikk klem nr 2!...ja, han fikk forresten flere av de andre også...enda klagde han på at det bare var damer som går blodspor... og så fikk vi en fjær av fuglen som vi hadde sporet. Det regnes som veldig bra at hunden greier å gå tilbake til sporing etter å ha gått på vilt!
...beviset!
Med to utstillinger -minimum 2.premie (very good) etter fylte 2 år...så kan vi søke om N VCH.
Til slutt bilder av Cherie med skanken i munnen! Dette gjorde hun for første gang på det siste treningsporet vi gikk torsdag kveld! Og hun fikk bære i dag også!

2 kommentarer:

  1. Får gratulerer dere her inne også :) har lagt kritikken på hjemmesida mi nå endelig. Er ikke lenge til dere kan smykke dere med viltspor championatet, bare alderen som mangler nå :)

    Selen du bruker ser kjempegod ut. Hvilken type er det? :)

    SvarSlett
  2. Ja takk; vi satser på at vi kan søke VCH den 8.august...lite pels eller ikke. Selen er av merket Ruffwear. Bare man passer på å justere, så sitter den godt...og jeg tror det blir veldig tydelig for hunden at "nå skal det spores" når den kommer på. Det er vel det som er viktigst; å ha en egen sele for sporing...ikke merket. Blodpor går ganske bra nå; og i går var vi på første sporkurskveld hos Camilla: dette blir gøy! Nesen(-e) sitter ganske godt klistret i bakken. Lekse til neste gang er å plukke pinner. Må bare bli ferdig med 17.mai-feiringa samt gjøre unna neste blodporprøve (torsdag!), SÅ...

    SvarSlett