søndag 21. august 2011

Jackpot!

Så var ferien over og hverdagen er i gang.Tøff start med jobb, skole, løpetid, Tico som snart har vært her en uke mens far er på ferie, utstilling...og ordinær blodsporprøve.
Vi begynner med det beste først: sporprøven. I dag fikk vi igjen for all sportreningen vår:
Tascha og Cherie fikk begge 1.premie med HP på NRK Midt-Hedmark's ordinære sporprøve på Stange. Det var ca 20 hunder som deltok under flotte sporforhold på Brynsåsen. Siden begge jentene har løpetid, måtte vi vente til slutt med å gå spor. Cherie var første hund ut av de to; fikk ett flott spor og trasket avgårde på sin vante måte - nesen litt høyt og i jevnt tempo. Utredet tap en plass - var nok vinkelen, påviste sårleie og gikk flott imål etter 16 minutter. Sporlegger kommenterte at dette måtte ha vært for lett...? Vi fikk utmerket på absolutt alt. Dommers kommentar: Starter i utmerket tempo, følger sporet slavisk uten avvik i vinkler eller opprom. En ekvipasje som samarbeider utmerket. Finner sporslutt etter 16 minutter.
Så var det Tascha med en annen dommer. Tascha har nå nesen helt ned i bakken - og hun utreder. Da er hun gjerne litt fram og tilbake - og da er det stor hjelp i å gjøre som jeg lærte på brukssporkurset: ikke gå fortere enn hunden. Dvs at jeg bremser opp til hun har en mer stabil retning og fart. Stedvis var hun veldig målrettet - og hun fikk godt med line da jeg skjønte at hun hadde tap. Mot slutten slet hun litt ekstra - vi måtte krysse en grussti, men da hun hadde utredet det, var det rett fram til sporslutt. Sporlegger var helt over seg over hvor helt eksakt vi hadde gått sporet - og det bidro nok til resultatet: utmerket på alt. Dommers kommentar: En ekvipasje som har et utmerket lagarbeide, går sporet på 22 minutter.Et utmerket tapsarbeid. En ekvipasje som går på skinner. Tascha ble også 2.beste hund på sporprøven! Det var veldig jevnt i toppen og det var ørsmå deltaljer som skilte de 5 beste hundene; artig!


Utstillingen, NKK på Bjerke (Oslo), var ikke like artig. Ringen vår var klemt godt inn mellom utstillingstelt på 3 sider og en annen ring på den 4.siden. Det ble trangt og vanskelig; ikke minst skapte løpetiden til Cherie en del støy. Kort historie; Cherie jobbet flott i ringen, løp godt, sto flott og aksepterte dommeren som var særdeles nøye - inn i munnen. Jeg skal ikke skjule at jeg ble overrakset over å få Very good...men sånn er det. Det var helt klart en annen tispe i åpen klasse som fortjente CK og CERT ved denne utstillingen - hun var flott, men jeg tror dommer var ekstra knipen med superlativene denne dagen...
Og JA - det har vært en utfordring med to tisper med løpetid og en svært viril hanhund i huset denne uken ...men vi har overlevd ;-). Snart lander flyet til Christian og det skal nok bli godt for gutten å få komme hjem til seg selv. Så får vi heller satse på noen fine turer og lekestunder når denne perioden snart er over.
Nå skal vi roe ned litt - fortsette med lydighet og miljøtrening. Så skal vi også få gått 1- 2 spor i uke, men det blir nok mindre blodspor og mer menneskespor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar