onsdag 3. august 2011

Vi ferierer...ennå!

Vi har vært uten pc noen dager, men nå er ny på plass og da er det endelig tid for en liten oppdatering fra "toller-trolla" her på Ballstad. Denne ferien går så alt for fort - når jeg oppsummerer så langt, så ligger vi også i år an til å kun rekke ca halvparten av det som var planlagt! Men..vi gjør så godt vi kan!
Siden sist har vi gått ett par  menneskespor til; kjempeartig å se utviklingen på begge to. Nå forserer vi steiner og berg; tørr furubunn, høyt gress og forstyrrelser som død fugl og litt for tette vinkler. På det ene sporet kom begge i mål med 100 % funn av gjenstander. På det andre var det litt tap for begge; Tascha fikk nå en tom snusboks og det skjønte hun ikke at hun skulle markere på, vi brukte litt tid på lek med den sånn at hun kanskje skjønner det neste gang?
Så har det jo vært topp-turer; tilsammen har vi gjort unna en del høydemeter nå. Pr i dag er 8 topper stemplet inn.
26/7 var vi på Nonstind (Ballstad). Det var nydelig vær, og varmt på tur opp.
På tur opp Ballstadheia

Ballstadøy i sommersol

Tascha var rå på å finne skyggeplasser - og ikke har hun høydeskrekk!

Jentene venter på folket...

Nonstind 459 moh
 27/7 gikk på Sundheia; toppen rager ikke veldig høyt, men det var også derfor denne ble valgt denne dagen...skyene lå lavt.
De innfødte venter på oss

Sundsheia 288 moh
 Denne turen går over en del våtområder og jeg må jo bare vise hvor flinke jentene er til å gå sammen..ikke noe å si på balansekunsten selv om de går med hanefot:


Så fikk vi besøk, har feiret bursdag og far har dratt en 50-kg kveite - igjen! da fikk han blod på tann - siden har vi nesten ikke sett ham. Det fiskes og fiskes!
2/8  da besøket var dratt, tok vi på turtøyet igjen...Nå var det Veten som skulle forseres; det første frøkna gjør er å ta et dypdykk i det største gjørmehullet på hele turen!

Utsikt ved varde på tur opp fra Tordalshalsen

Veten 414 moh
 Ikke noen solskinnsdag, men vi fikk da et gløtt ut mot Grønland (= yttersida av Lofoten)
 På tur tilbake, gikk vi om Finnkjerka sånn at vi fikk signert i boka også ;-)
Finnkjerka 406 moh
Så dro vi ute i kveldinga og la to blodspor før vi kjørte innom Lofothallen for å trene litt til helgens utstilling. Det blir jo ikke helt ringtrening når vi holder på alene, men jentene fikk testet dekket og vi terpet stå og løpe med kontakt. Som avslutning på dagen var vi innom familien på Leknes og Lady; det er stor stas å få løpe sammen rundt i hagen..med små forbudte avstikkere i nabohagene.

Dagen i dag startet med gråvær, så det lå an til vikingfestival etter blodsporene; men så dukket det opp blå partier mellom skyene og da prioriterer ikke mor museum! Først hadde vi et par viktige sporoppdrag..helt spillernye rådyrskanker som vi har fått av viltnemda i Asker, måtte jo reddes.
Cherie var første hund ut; litt uvant å gå blodspor nå etter så lang pause. Hun måtte holdes litt igjen i starten sånn at nesen gikk lenger ned i bakken...og så var hun på! Og hun var flink -veldig spornøye! Hun gikk i mål etter 21 minutter - ca 550 m langt spor i kronglete terreng! Og etter at mor har vært på sitt berømte sporkurs, er det ikke mange rette strekker lenger! Tvert i mot, mye tråkling mellom dvergbjørk og mange spisse vinkler. Sårleiet markerte hun flott.

Så var det Tascha - hun fikk et h...spor (som instruktøren pleide å si: sporlegger fra h... - tror jeg har avansert en del nå ;-)), men det er ikke bare min skyld. Skogen må tynnes og beitemarka slåes; hellinga kan nok ikke eieren (mors fetter) gjøre så mye med. Skogen var så tett at GPS-en ikke hadde greid å registrere mer enn starten og siste del i tillegg til markeringen av blodopphold og sårleie. Men Tascha gikk hun! 20 minutter på et vel 500 m langt spor (igjen...gps greide nok ikke å registrere alt) - vi gikk litt tilbake en plass, men det var jo ikke mye hjelp å få fra meg så hun løste oppgaven selv.

Begge "rådyrene" er nå på plass i fryseren!
Og så tok vi sjansen på en topptur igjen - Bulitind (Bjørntind) med start fra Gjærhaugen via Svarttjønna.
Bekk under en stein - dobbel lykke for et "toller-troll"

Tascha kom ut etter oppfordring fra fotografen ;-)

Bulitinden (Bjørntinden) 560 moh
 ...disse turene gjør ikke akkurat en toller veldig vakker...lurer på om Cherie driver og vurdere utseende her med tanke på utstillinga...
På tur ned - så gikk jentene direkte videre mot neste tind! Vi havnet med andre ord på mors heim-tind: Guratind!
..tja, noen som glemte en spade i vinter?

Guratind 589 moh med utsikt mot Stamsund og lenger bak Henningsvær
Turen tok alt i alt 4 timer; og legger vi til 1 time på sporing, så ble det en del timer i frisk luft i dag. Tilbake på øya fikk de løpe rett ned i sjøen og kose seg der (les: kvitte seg med gjørme)...før dusj med ferskvann, mat og en tørrfisksnadd til dessert...idag er det ingen av oss som har overskudd til mer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar