mandag 25. juni 2012

Evjekurset 2012 - Jenter som kommer med hunder som går..

Så var det På'n igjen! Tilbake på Evjemoen 1 år etter  Glade spordager på Evjekurset 2011 . Samme kurs, samme lag, samme instruktør, samme fantastiske kurs-leder og mange kjente fjes. Det var som å komme hjem...
Denne gangen var Cherie med; mao ny hund og nye utfordringer, men med litt mer ballast i ryggsekken enn da Tascha og jeg kom i fjor.
Rast mellom Arendal og Evje...i år som i fjor!

Ved samling første kvelden, var det en gjennomgang av ekvipasjene og hva vi skulle jobbe med. Også i år var det god spredning i alder og erfaring hos både hunder og førere...yngste hund var 9 måneder og hadde aldri gått spor før, mens andre igjen hadde gått noen spor, men slet med sekundærspor, intensitet, konsentrasjon og motivasjon.
..der var vel her vi avsluttet 2011-kurset?
.."hva lært vi nå??"...og samme engasjerte instruktøren
Minst i størrelse, men størst i alder...og den som faktisk hadde startet  i konkurranse, med opprykk!, etter kurset i fjor!
 I 3 dager var Cherie og jeg med; første sporet bekreftet alt jeg hadde fortalt...det gikk fort, gikk sekundærspor, kuttet vinkler og passerte elegant alle pinner! Men til mål kom vi! Så da begynte oppgavene...og så gøy som det ble! Vi fikk ned farten, bedre kontakt i lina, jobbet med oppgaver som å ta oss opp og ned hindringer, ta opp spor igjen, markerte pinner....spore langs trestammer som lå nede...opp på steiner...inn i kløfter, over berg, ned i myr. 
Kveldstur gjennom Triangelet inn til sentrum
..og nå begynner vi å ha fått til litt; 8 pinner av 8 som ble lagt i sporet! Og vi har hoppet ned fra en mer  enn 2 m høy  skrent og forsert kvisthauger!
Vi har fortsatt utfordringer...for på dag 3 dalte konsentrasjonen, eller skal vi si at nysgjerrigheten tok overhånd? Dette var sammenfallende med værskifte fra tørt og varmt til skikkelig regnvær...ikke vet jeg. Selv instruktøren grublet...trur eg? Beskjeden var å jobbe videre med oppgaver, ikke gå for lange spor, passe på linebruken og ikke la henne gå sekundærspor..og så ha "17-mai & julaften" for hver gjenstand! Tips var for øvrig å legge gjenstand i vinkler...da blir det brått litt mer attraktivt å ikke kutte vinkler....
Lagets største...og nest yngste...på vei opp for å løse en oppgave
på vei over knausen
..her skal hunden legges ned før fører klatrer ned...
..og tar i mot sin beste venn...ingen liten oppgave
..og greide å stoppe på den smale hyllen for å spore videre bortover den...
Vi 2-beinte fikk også oppgave....dikte versene til De derre's Jenter som kommer...derfor overskriften;-)
Så veldig oppfinnsomme ble vi ikke...vi skulle jo hatt noen av standard-frasene til Geir: "inn med slakk", "ha kontakt i lina", "legg ned hunden", "åpne døra", "steng døra"..."vis at du er glad!", "av med sporselen & lin", "belønn". 
Cherie og jeg måtte storme hjem til dobbel bursdagsfeiring og besøket vårt; så vi fikk ikke med oss hundesprinten og banketten...ei heller resultatet fra feltsøk-konkurransen:
Avlevering mens neste hund løper ut
..hmmm...påvirkning av dommer???
...hagerive funnet og på vei inn
...tom pappeske!
...hallo...hjelp! Bildekk!!
...alle talene og sangen; skulle gjerne vært der! Takk til Shelly, Indy, Elvis, Aslan, Tobber og deres førere (og supre sporleggere) for et flott samvær..og ikke minst til Geir og Inger! Det var en fantastisk opplevelse... igjen. 
Tobber gjøres klar 

...og hvem vet...kanskje vi ikke greier å si nei til neste år heller ;-)....vi får se!

1 kommentar:

  1. Høres fantastisk moro ut!! =) Dere er kjempeflinke, Tasha og Cherie kunne ikke hatt det bedre =)

    SvarSlett