torsdag 28. juni 2012

Treningskveld på Solli

Så var det på tide å teste nylærte ferdigheter, videreutvikle og trene nye momenter innen sporing. Etter kurset forrige uke, så var vi relativt tomme både Cherie og jeg; men Tascha har mye å gå på;-)
Jeg tok med begge jentene i bilen sammen med kassen med sporutstyret, blod og klauver. Først la jeg 2 korte blodspor hvor innlæring skulle være tydelig markering av sårleie...som en bonus også av å være spornøye. For at hundene skulle koble dette med blodspor, la jeg også en sporslutt med klauv - det er stor stas å få bære den tilbake til bilen så det er en god motivasjon. Det ene sporet gikk gjennom rikelig vegetasjon; det andre fikk en del tørre partier (furuskog).
Så flyttet vi oss litt lenger opp mot Solli hvor jeg la 2 menneskespor; ett med mye tørr furubakke og lite vegetasjon å støtte seg på; her la jeg 7 gjenstander (pinner) og lagde litt oppgaver. Det andre sporet gikk gjennom tett vegetasjon, fikk 5 gjenstander og en god del oppgaver: sporet ble lagt over en real kvisthaug, oppå ett par trestammer som var felt..over til en stubbe...serpentiner med gjenstand i spiss vinkel og så ned en bratt skrent hvor jeg stoppet halvveis i nedfarten og vinklet rett til venstre før jeg gikk videre ned.
Så kjørte vi opp til Solli og gikk tur til Myggheim mens sporene fikk lagt seg:
 Det var litt bedre her i kveld enn sist vi var her...da haglet det!
Akkurat en time etter at sist sporet var lagt, var vi tilbake og gikk ut. Tascha først - på det med lite vegetasjon. Jeg var fornøyd med måten hun jobber på; ivrig, snuten godt i bakken og tydelig markering av pinnene - de får noen sår i leken, men dette motiverer henne til å gå så jeg grubler ikke så mye på dette. Tascha løser oppgavene greit, mot slutten tror jeg hun er sliten for da begynner hun å gi seg...det var nok vanskelig. nå jeg teller opp, har vi 5 pinner...jeg tror vi har kuttet en vinkel en plass for så å gå over i sporet lenger ut ...og dermed gått glipp av 2 "julaftener".
Cherie går så ut...slår på første gjenstanden, men vi må jobbe hardt for å finne den og få henne til å levere til meg...så jobber hun godt i sporet, går serpentiner, går helt ut i spiss vinkel, kommer seg over kvisthaug og balanserer på tømmerstokker...pinnene må jeg derimot gjøre henne oppmerksom på at hun er ferd med å gå forbi. Men hun slår på de alle 5; så det er avleveringen vi nå må jobbe med. Ett sted stopper hun opp og er skeptisk til en trestubbe lenger inne i skogen...det forstyrrer henne litt.
Så var det blodsporene; først Tascha. Og det blir så gøy! Hun sporer så bra; helt i sporet...er skikkelig nysgjerrig på gevinsten i det første sårleiet...og når vi kommer til det andre, er det en mega-tydelig markering....og klauven finner hun jo og bærer til bake til bilen.
Cherie derimot sliter på det "tørre føret"...men hun finner det ene sårleiet og markerer fint...jeg gjør litt ekstra ut av det og nå blir det et veldig godt drag i lina...vi går inn til klauven - jeg lurer på at hun har misset på det første sårleiet...jeg tipper at neste gang finner vi begge! ...egentlig litt greit at jeg ikke greier å huske helt hvor jeg har lagt spor...så er det hvertfall ikke slik at jeg styrer dem.
Det ble en sen kveld -nesten 4 timer var vi ute....jeg tenker vi skal sove godt i natt alle 3.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar