fredag 30. september 2011

Høstens flotteste tur?

Hvertfall til nå; det er jeg sikker på at Tascha og Cherie mener!
Vi gikk hjemmefra med et klart mål om en lang tur..grublet litt på hva vi skulle finne på. Og i dag var vi litt "Marco Polo" ..litt! Bestemte meg for å prøve ut blåmerket tursti fra Bondi og ned mot Blakstad. Der har vi brukt skogen litt til spor, men aldri gått stien helt ut...det var kjempekoselig i skogen langs Askerleva som har god vannføring. Nede ved hovedveien fulgte vi gangveien til Vettre; på impuls tok jeg jentene med meg ned mot Strandveien, fortsatte utover Konglungen mot Spirabukta. Er bare ett ord å si: idyll!
Nede i Spirabukta var vi helt alene - så jentene fikk slippe løs og kose seg i sjøen mens jeg tok en liten pust i bakken.

Jeg hadde med litt niste til meg selv og gnagebein og vann til jentene. Tåka lettet og solen varmet - jeg riktig følte at jentene storkoset seg.

Så kom det flere ned til sjøen og idyllen ble brutt - så jeg pakket sammen og så la vi avgårde på mer Marco Polo utforsking. Gikk rundt isdammen på Konglungen og fant ut at jeg skulle går over mot den andre badeplassen. Vi krysset veien og gikk inn i skogen og kom ikke så langt før vi fant flott turvei i skogen retning Vettre igjen. Denne fulgte vi og kom i Essvika -  en fredet plett som kommunen skal ruste opp. Her kokte man salt i gamle dager. Igjen var vi alene og jentene fikk ta en tur ned til sjøen før vi gikk videre.
Denne stien var fantastisk koselig. Vi kom over en stor trelavo hvor det brant bål...og nå var jentene kjempeivrig med å lukte. Jeg regner med det er godt med vilt inne i denne skogen...
Da vi kom ut igjen ved Vettre og tok fatt på hjemveien, måtte jeg lokke, lure og dra på to jenter...de ville heller tilbake der vi hadde vært! Totalt var vi ute 4 timer..."litt" sliten alle 3. Måtte legge inn en pause - før dagens øving...

..visst vi orker.

1 kommentar:

  1. Høres ut som en fin tur =) heldige jentene dine :)

    Likte spesielt godt bilde av Tascha i trappa..hehe :)

    SvarSlett