søndag 13. januar 2013

...sporing i -15°C

eller der omkring...brrr....
Men det stopper ikke hundene; de er like ivrige!
Ylav la spor for Bruno og Cherie i snøen ved Asker Videregående skole; Fredtunveien. Og i dag hadde Ylva med sitt nye filmkamera slik at vi fikk filmet sporingen...

Vi har jo meldt oss på sporkurs med Tobias Gustafson - der må man kvalifisere seg. Det er vel først i april vi får vite om vi har plass eller ei...det er plass til kun 6 ekvipasjer og interessen er stor.

Bruno's oppgaver i dag var krysninger. Sporet var lagt som mange tette serpentiner som krysset en godt opptråkket sti. Det var lagt 3 pinner og en leke til slutt. Målet er å øke konsentrasjonen til Bruno slik at han takler forstyrrelser og holder seg i sporkjernen. Bruno sporer godt, men når det krysser andre spor, så er det en liten tendens til at han har lyst å sjekke de ut. 2 av 3 pinner ble plukket - veldig bra! - og leken var morsomt å finne. Jeg tenker han husker dette til neste gang. Cherie fikk spor i snøen - ca 200 m - med 3- 4 Frolicer, krysning av iset/gruset gangvei og akebakke hvor unger lekte samt diverse krysninger. Gangveien og deler av akebakken gikk bra, men akkurat tvers over der hoved-ake-linjen lå...der skal jeg ikke påstå at hun sporer...virker mer som hun kalkulerer at sporet må fortsette i den retningen. Men...jeg syntes at til Cherie å være, så taklet hun forstyrrelsene bra.
Så flyttet vi oss til Asker sentrum - Grindegården. Her la jeg spor for Tascha ned en trapp til tog perrongen (spor 6):

Jeg brukte en liten ostebit til å gni inn i belegningssteinene med ujevne mellomrom (det er snakk om 20-50 m mellom hver) i tillegg til 4 snusbokser. Så går jeg opp trappa mot "Kiss&goodbye"-plassen...opp en ny trapp inn på gangvei mellom blokkene:Sporet fikk ligge 20-30 minutter før vi gikk...og Tascha var kjempegiret. På starten var det for vanskelig, men da hun begynte å finne ostespor, for ikke å snakke om boksene, så begynte hun å spore bra. Det kom et tog...det brydde hun seg ikke om. Folk tråkket rundt henne, stod i veien og noen skulle kose...hun "gir seg katten"...overser alt denne støyen og har heller en tendens til å søke støtte hos meg når hun synes oppgaven er for vanskelig. Det var mye bra sporing...og dette skal vi gjenta i litt mildere vær :-)
Det blir spennende å se om filmene ble bra,.

Ellers har vi hatt besøk denne helgen...det har gått kjempebra med ham og jentene. Litt morsomt å se at når han begynner å leke med leker fra sin "lekekasse"..så går spesielt Cherie i jentene's lekekasse og henter deres leker...og hun prøver seg ikke på hans og vise versa...kjempebra!


...da når han sovnet på sofaen, var det litt omsorg å spore...borte å luktet og undersøkte og så la seg til rette ved føttene :-)

3 kommentarer:

  1. Oj, svåra spår ni lagt! Och vad kul att de löste dom så bra!! Imponerande! Malin Keno iver

    SvarSlett
  2. ..og jeg er så imponert over dere! Filmene ble bra; synd at Tascha's stanset midt i sporet. med video får man se ting man ikke er klar over mens man går sporet...vet hva jeg ønsker meg til...jul (er så lenge til; sukk)

    SvarSlett
  3. flinke dere er, vi har ikke gått blodspor på ei stund, men når Per og Oscar (en tollergutt og hans matfar) og vi møtes ett par ganger i uke i skogen bytter vi på og komme først og gå ett godt stykke opp i skogen, så sporer vi opp hvarandre. Moro og se at det ikke er bare frøya som liker unger, og dem skjønner godt disse hundene forskjell på alder og forskjell på hva forskjelige unger tåler og liker av lek. vi har ofte besøk av unger noen som er veldig forsiktige og ikke liker hard hundelek, men også av unger som ruller seg på gulvet sammen med Frøya, og ho vet veldig godt hvem som liker og leke forsitig og hvem som liker leke litt hardere.

    SvarSlett