søndag 3. juli 2011

Familie er kos!

Det har vært en avslappede og hyggelig helg. Jentene og mor ble "alene"...og innledet ballet med å legge blodspor i Lier. Lørdag sov vi litt lenge; hadde litt å ta igjen følte vi. Vel oppe var det full fart; ærener som skulle utføres...og spor som skulle gås. Litt spennende, særlig med Tascha siden dette ble første blodspor etter NBF's sporkurs.
Tascha gikk som en drøm! Helt fra bilen; mao så går de vel så mye på menneskespor som på blodet. Sporet var nesten 600 m langt, med alle vanskelighetsgrader + litt til (vi har jo vært på kurs ;-) ), og det var lite feil hun gjorde. Ikke var hun i tvil om hva vi holdt på med heller; eneste var at hun gikk forbi sporslutt med skanken i full fart på sporet mitt ut fra skogen..uten blod!
Cherie var litt mer uheldig; hun fikk spor i nydelig terreng, men alt for nært motorkrossbanen hvor det var full aktivitet. Om det var det eller noe annet i skogen hun værte, vet jeg ikke, men konsentrasjonen var ikke på topp. Det var mye opp med snuten...og hun ville i en helt annen retning enn sporet gikk innimellom, så jeg måtte holde henne igjen til snuten gikk mer ned og det lignet på sporing. Innimellom glimtet hun til og overrasket,og hun gikk fint i mål på slutten.
Må jo også fortelle at vi har lagt spor i skogen ett par kvelder med pinner og en del spennende oppgaver; litt forskjellig hvordan det har gått, men så er det små oppgaveløsninger som får smilet fram: det går framover.

Etter sporingen på lørdag, fikk vi besøk av Andrea og William. Stor forundring hos de firbente; Tascha mer forsiktig, mens Cherie helst ville bort til.

 Det gikk veldig bra, vi får håpe på mange slike besøk, sånn at de venner seg på knøttet. Og William; sov og var så søt!


Så i dag var det tidlig opp, for i dag hadde vi avtale med Cosmo og familien hans. Tascha fikk være hjemme, litt greit når vi skal gå tur og ikke ha for mange hunder å passe på.
Det var stor gjensynsglede; Cosmo er like lugn og god. Cherie og han løp rundt, lekte...og badet sammen! Det ble en flott tur langs Lysakerelva opp mot golfbanen på Bogstad; kjempehyggelig sammen med Anna & Tore & lille Maja.
Vel hjemme igjen, tok vi med Tascha og dro ned på en skoleplass for å trene litt lydighet. Litt varierende det også, men jeg tror det er viktig å få den planen på plass og jobbe etter den...og ikke sette for strenge kriterier i starten. Nå er det jo lenge siden det var i fokus, så jeg tenker at litt forsiktig start så husker de litt og kan ta større steg etterhvert. Avslutning var ball-kasting. Kjempepopulært. Resten av dagen? Rett ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar