torsdag 5. april 2012

Holsneset

Ikke noen bombe at det har snødd enda mer? Jeg tok kartet i bruk for å tenke ut dagens tur; måtte være et område som var flatt og ikke for mye trafikk. Valget falt på tur ut mot Holsøya - historisk kjent område på Vestvågøya. Egentlig burde turen vært lagt til fjære sjø. Nå var det ikke bare flo, men også relativt høy vannstand; så planen var å gå fra Fygle ut på Holsneset og en runde rundt det før retur til Fygle. Så til Leknes for å bli plukket opp av far og kjørt hjem igjen. Været vekslet og det så ikke lyst ut ved starten. Vi fulgte veien så langt den gikk:

 og så var vi ved skiltet som forteller om området.

 Ja, det så absolutt ut til at vi skulle få trim...ski eller truger hadde vært tingen, men man er da solidarisk med sine venner.
 Litt heldig var vi; blå himmel og sol mens snø-elingen ligger klar uti Vestfjorden og lurer.
 Ute på neset med utsikt til Holsøya - helt uaktuelt å ta seg dit nå ;-)
 vi hadde "svømt" nok utover myra ...skikkelig vått var det under snøen!
 Vi tok en liten pust i bakken her; sjekket bjørka
 og delte en appelsin

 mens vi nøt solstrålene og betraktet vikingegravene ute på Holsøya
 observerte det som nærmet seg...og grublet på tilbaketuren
 Like godt å hoppe i det som å krype i det, heter det. Det ble mye kryping! Tungt å gå i snø til over knærne...og de to som ellers er fulle av energi valgte å legge seg i sporet bak; luringene.
 Endelig ute på veien igjen; isklumper fjernes...og så tok vi et blikk bakover for å betrakte hva vi hadde slitt oss gjennom...og konstatere at vi rakk akkurat å komme i lettere terreng før snø-elingen kom.
Turen tilbake til Fygle og videre til Leknes gikk i godt snøvær. Da var det godt med hette! Turen tok ca 2 1/2 t....om ikke så mange km, så mye strev!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar