søndag 3. april 2011

2 dager på skolebenken

...og ferdig utlært? Nei, dette er nok bare starten. Vi har vært på Passeringskurs hos Camilla sammen med 5 andre hunder/eiere + assistent(er)...2- og firbeinte! Det var to veldig rolige hunder der + da 5 mer eller mindre livlige hunder - alle med mer eller mindre utfordringer i møte med andre hunder. I tillegg reagerer mange på skateboard, rulleskøyter, rulleski etc.
Kurset var litt teori og mye praksis. Først litt om utfordringer som vi som hundeeiere kan ha og tips til hvordan man kan unngå utagering. Så startet vi med å trene "bli" -enten det er sittende, stående eller liggende. Ulike forstyrrelser ble introdusert, og godbiter testet ut ;-). Så kom de firbeinte figurantene på banen - først passering av fremmed hund mens kurshunden fikk godbiter i fleng. Kriteriet for å få godbit var kun at de så den andre hunden. Etterhvert testet vi ut en og en hund mot disse rolige hundene i møte hvor vi gikk i bue. Etter dag en fikk vi hjemmelekse....trene "sitt & bli" dvs at hunden skal holde seg i ro.
Da vi kom hjem, kom Tico på besøk...og så datt  vi sammen nesten alle "mann"...det ble smått med trening.
Tico får servert middag i rosa skål --
Men vi fikk prøvd ut den nyervervede kunnskapen på kveldsturen...da fikk vi et ikke et helt godt møte med en fremmed hund på kveldsturen. Det begynte bra; tok med meg jentene på en sti bort fra gangveien hvor jeg stod klar med godbiter til å fore med dersom de fikk øye på den andre hunden. Og vi begynte foringen...men så kom den fremmede hunden ned mot oss - og da var 110 ute! Tico kom til unnsetning for å hjelpe søstrene - heldigvis ble han bare stående og se på uten å utagere!
På morgentur i dag, fikk jeg ett nytt møte. En sort kongepuddel som de ikke har vært så helt blide på; denne gangen gikk det ikke så aller verst. Det hjelper jo mye at den andre hundeeieren har kontroll.
Så var vi i gang med dag 2; i dag skulle vi teste "kurs-hundene" mot hverandre. Det også gikk bra; lite reaksjoner. Jeg hadde spurt om å få gå med begge hundene sammen siden det er da jeg har de største utfordringene. Camilla var i utgangspunktet litt skeptisk til det, men da hun så hvor greit det gikk med en og en, så var hun villig til at vi skulle prøve. Og ...over all forventning! Det var en fryd å gå med de (selv om de var rimelig gira pga den litt uvante settingen) - sola kom fram og vi tre kunne bare gått og gått...trur eg.

To ivrige kursdeltakere har fått øye på de andre..

To hunder passerer hverandre; hver med en assistent.

Dette gikk så greit...utrolig!


I siste økt "gikk alle mot alle" - vi måtte bare passe på å spre oss litt samt være våkne på tidlige signaler hos hundene. Tascha & Cherie fikk gå sammen hele tiden...og det var ingen tegn til reaksjon hos de. Fordelen med disse to er at de er rimelig gode venner; de har ikke mange uenigheter så de tåler å gå tett sammen. Utfordingen er at de står så innmari sammen når de reagerer på noe...da blir to "splinkle tollere" som en rottwailer å regne.Så det er helt klart at vi må lære oss å takle passeringer av andre hunder.Og jeg tror det er mulig. På kurset har vi lært noen tips til hvordan unngå reaksjoner; nå fortsetter treningen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar