torsdag 21. april 2011

Påskeaktiviteter

Etter en del ruskevær fikk vi endelig litt solskinn...og vindstille ;-). Da fikk jeg lagt to blodspor i Klokkervika. Der var det fine forhold; en blanding av tørt og vått terreng...en del skog og litt mark. Cherie gikk først og fant skanken uten problem.


Tascha fikk et litt vanskeligere spor; vi gikk litt av, men jeg tror hun gikk på overvær akkurat der, så gikk det veldig greit på slutten. Og en stolt hund fikk bære skanken til bilen.
Kveldsturen ble lagt til Kyllingdalen; der oppdaget vi at det jo er flott gapahuk og leirplass rett inn i skogen.

Det regnet godt igjen, så vi var godt våte da vi kom hjem igjen...men det er friskt og godt å ha fått beveget seg litt ute.
Så kom MS Hanne på sjøen; og far rakk akkurat å få oppleve litt av det fantastiske lofotfiske som har vært i år. Det ble nok til både fileter i frysen og fersk torsk til middag. Dagen etterpå var Håkon med; og det ble da litt da også. Den er hengt opp til boknafisk.
Cherie fulgte ivrig med på hva som skjedde med fisken...og mens Tascha ble med på shopping på Leknes, fikk hun være med på sin første båttur...no problem...helt greit! Den jenta imponerer!


Nye spor ble lagt i går kveld; ett i ytterkanten av Klokkervika som vi ikke hadde brukt ennå og ett på Solbakk. Denne gangen ble det litt lengde på sporene med avhopp på både rett strekke og i vinkel samt sårleie. Så dro vi ut i formiddag; nå regnet det igjen. I Klokkervika var det masse folk..og hunder da vi kom! Tascha overså de totalt der vi gikk inn til sporet vårt...godt å se at hun kan holde fokus. Og i dag var det ypperlige forhold for henne; hun gikk som en drøm. Ikke en plass avvek hun fra sporet og gikk i veldig fint tempo. Rett på skanken og fikk igjen bære den tilbake til bilen; hun er et syn der hun går så stolt med hodet høyt hevet og halen logrende.
Cherie var veldig klar da vi kom til Solbakk; nå regnet det veldig godt og dette sporet ligger kun i småskog...dvs at det er lite ly for vær og vind. Litt uvant å se at Cherie bruker litt tid på å komme på sporet. Da hun vel var i gang, var det en spornøye hund foran meg. I dag gikk hun litt fort og vinden gjorde nok det litt vanskelig. Men...hun har ikke problem med å finne skanken, hun heller.


Nå føler jeg at vi er i ferd med å finne formen tilbake. Dagens spor var vel 400 m for begge. Og det er nok blod til en omgang til...må bare finne et nytt godt område.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar