søndag 17. april 2011

Lofotlivet

 
To må man være...det er trygt&godt.
..friskt, fritt og avstressende! Vi slapper av og har flotte turer. Spiser fisk - fra fryseboksen. For nå kom endelig MS Hanne på vannet, og bare vinden løyer litt, så skal det bli fersk lofotskrei i bøtter&spann.
Mens vi venter, går vi jentene turer i marka. I går gikk vi tur sammen med Lady rundt Gravfjellet og i dag har vi vært på Gravfjellet. Ingen ørner å se nå, - de er kanskje ute og fisker de også ;-). Men vi fant boka og har skrevet oss inn; Tascha for første gang. På turen trener vi på innkalling, gå fot og passeringer. Det har ikke vært så mange hunder å møte, men passering av folk og sykler tester vi hele tiden. Det går greit, men barnevogn med svart regntrekk - blåst godt opp i vestavinden - ble i meste laget for Cherie. I tillegg trener vi "sitt" - dvs bli sittende med forstyrrelser rundt. Inne går dette veldig bra nå, jeg kan tråkke rundt, gå mellom de og tråkke over..trampe og hoppe: de sitter. Av og til varierer vi med "dekk"; går også fint. Men da jeg testet ute på turen i dag, så var det verre. Her var forstyrrelsene for store til å greie å holde fokus...selv om godbitene er veldig fristende. Så det blir nå obligatorisk på turene framover å legge inn en liten økt med sånn trening.

..barbarisk her i Lofoten? Mange som har mistet hodet og har blitt hengt opp til tørk gitt...lurer på hva de har gjort galt?


Lady!

Noen er tøfffere enn andre...ikke de store badetemperaturene ennå!


Vestlig kuling og regnbyger på vei opp Gravfjellet


Utsikt til Ballstadøy - der vi bor!


I lyngen med utsikt til Mortsund



Skarsjyen - en lun perle


..og så skinte sola - ei lita stund
Det blir dårlig med blodspor - det blåser for mye. Men jeg har gjort alt klart, så bare det blir tegn til en pause, skal vi legge ett par spor. Regnet som kommer, er bare en fordel - det gjør jobben enklere for nesene som skal jobbe.
..og her fant vi Tascha sent i går kveld...kopi fra hennes første tur hit da hun var knappe 1/2-året ;-)...vi som ikke har sofa-hund...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar