lørdag 31. mars 2012

Kyllingdalen

I dag våknet vi til full vinter igjen...dvs vi våknet i natt av at det snødde inn på oss. Stemningsfullt!
Og nå var det full aktivitet med å få båten på sjøen...bilen var ikke tilgjengelig for turformål, så dagens tur måtte legges i gåavstand hjemmefra. Valget falt på Kyllingdalen, men valgte å gå inn fra skolen mot Reine gård.

 Så bar det innover Reinheia og peilet oss inn på sørsiden av Ramnflogvatnet. Tascha er veldig god på å lede oss på stier, så vi lot henne lede an...havnet nok etterhvert på en sauesti som ble brattere og brattere. Etter å ha tatt et overblikk over terrenget, valgte jeg å gå litt nedover, var vel i nedre del av Djupdalen da vi kom inn på sti igjen.


 Rett fram er Breitinden - ei rute vi gjerne går når vi går på Skottind...vi skal holde oss kanten ned mot Dalsvatnet for å komme innerst i Kyllingdalen. Her er det lunt og fint.
 Sola strålte -etter en snø-eling - og vi beundret Ballstadøy fra en litt annen vinkel:
 Tascha sjekker ut stien - hun er en kjempehjelp på sånne turer hvor vi ikke er så veldig kjent.
 Så er vi innerst ved Dalsvatnet og nesten i mål ved Kyllingdalen
...skrev oss behørlig inn i turboka og gikk veien tilbake. Jentene fikk løpe løs det meste av veien; kalte de inn da det kom ei dame i mot, kommanderte sitt og bli...og de fikk jo skryt ;-) Hyggelig med sånne tilbakemeldinger...og veldig hyggelig med lydige hunder på tur. Totalt tok turen 2 1/2 time og vi kom akkurat i hus før neste snø-eling satte inn. Sånn er jo Lofoten - kjappe vær-skift! Og  nå er det rette fargene til årstiden: hvitt og blått. Første skreien er nå i hus...og vi gleder oss til middag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar